Kate Middleton și prințul William, în centrul controverselor și speculațiilor. De la ce a pornit totul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După interviul prințului Harry și Meghan Markle cu Oprah Winfrey, din anul 2021, Kate Middleton și Prințul William au adoptat o nouă strategie de PR, devenind mai puțin formali, în încercarea de a câștiga publicul de partea lor. Trei ani mai târziu, cuplul regal a devenit centrul unei controverse.

Kate Middleton și Prințul William FOTO Profimedia
Kate Middleton și Prințul William FOTO Profimedia

La exact o săptămână după ce interviul prințului Harry și Meghan Markle cu Oprah Winfrey a catapultat familia regală într-o criză, în martie 2021, prințul William și Kate Middleton au postat o fotografie pentru a sărbători Ziua Mamei în Marea Britanie, scrie Business Insider.

Fotografia, postată pe Instagramul lor comun pe 14 martie 2021, era a unui tort despre care au spus că a fost făcut în amintirea Prințesei Diana, pentru cei trei copii ai lor. A fost o fotografie captivantă și casual, departe de conținutul tipic al lui Kate și William pe social media.

Dar acum, la trei ani distanță, ceea ce părea a fi o strategie de PR inspirată s-a transformat într-o controversă care zguduie monarhia britanică. Prințul William și Kate Middleton se află în mijlocul unei furtuni media, generată de o fotografie editată de Ziua Mamei, care a stârnit speculații și critici acide.

Scandalul a luat amploare rapid, transformându-i pe cei doi în subiectul glumelor gazdelor americane de noapte târziu și provocând nemulțumire în rândul tabloidelor britanice.

Așadar, unde a mers totul prost? Se pare că frontul unit al familiei regale s-a făcut praf atunci când Kate și William au încetat să mai ofere o imagine solidă și coeziune în fața publicului și presei.

William și Kate, „mai umani, mai abordabili și mai afectuoși”

Pe măsură ce lumea a ieșit încet din izolare, William și Kate au fost brusc peste tot. Au vizitat Westminster Abbey pentru a marca cea de-a 10-a aniversare a nunții, au petrecut cu copiii la o fermă, au lansat un canal comun pe YouTube, au jucat fotbal cu mai mulți copii și au găzduit o seară de film cu drive-in – totul înainte de luna iunie.

Fotografiile care au urmat au fost un vis de PR pentru familia regală: Kate cu o capră! Kate râzând cu o crosă de golf! Kate ține o tarantula! Kate în pantofi sport!

Au fost, de asemenea, o mulțime de fotografii ale cuplului împreună și mulți au observat că William și Kate au fost brusc mai afectuoși în public. În luna mai, au vizitat Universitatea St Andrews, locul unde s-au întâlnit prima dată.

Aparițiile publice ale lui William și Kate în 2021 au reprezentat o schimbare uriașă de PR pentru cuplul regal, a declarat anterior Eric Shiffer, expert în managementul mărcilor de celebrități, pentru Business Insider.

„Harry și Meghan au devenit cu succes mai umani, mai abordabili și mai afectuoși”, a declarat, recent, comentatorul regal, Kristen Meinzer pentru BI. „Meghan făcea aceste lucruri din dorința inimii ei, mai degrabă decât „Fac asta pentru că trebuie să tai o altă panglică”.

Istoricul regal Clare McHugh a declarat anterior pentru BI că Kate și William „și-au ajustat cu adevărat stilul” după interviul cu Oprah.

„Și-au dat seama că dacă nu o fac, vor fi umbriți de acest cuplu care trăiește în California”, a spus ea.

În ciuda eforturilor de a-și recâștiga popularitatea, William și Kate s-au trezit prins într-un vârtej mediatizat care le-a subminat imaginea publică. În timp ce se străduiau să își refacă imaginea, au ajuns într-un punct de cotitură, între a rămâne fideli valorilor și protocoalelor regale și a se adapta la un stil de viață mai uman și mai accesibil, așa cum au făcut-o Harry și Meghan.

În săptămânile premergătoare fiasco-ului foto de Ziua Mamei, zvonurile au circulat în jurul familiei regale. Cea mai recentă apariție regală a lui Kate a fost de Crăciun și au existat actualizări minime de la anunțul făcut de Palatul Kensington, în ianuarie, că va fi supusă unei „operații abdominale planificate” și că nu își va relua îndatoririle publice „decât după Paște”.

Doar trei fotografii cu Kate au fost lansate de la anunțul din ianuarie al Palatului Kensington.

Prima, o fotografie granulată de paparazzi, publicată de TMZ pe 4 martie, arăta chipul lui Kate ascuns de ochelari mari de soare în timp ce stătea în mașină cu mama ei, Carole Middleton. Al treilea, publicat de Daily Mail pe 11 martie, o arăta pe Kate în mașină cu William – dar fața ei era întoarsă de la cameră.

Singura fotografie clară recentă a feței lui Kate a fost fotografia pe care ea și William au lansat-o de Ziua Mamei, pe 10 martie. Instantaneul o înfățișează pe Kate zâmbind cu cei trei copii ai cuplului.

Fotografia cu Kate și cei trei copii, editată în Photoshop FOTO X
Fotografia cu Kate și cei trei copii, editată în Photoshop FOTO X

„Palatul Kensington nu mai este o sursă de încredere”

În câteva ore, Associated Press, Reuters și Agence France-Presse au anunțat că nu vor mai distribui imaginea din cauza temerilor că ar fi fost modificată digital. Ei au trimis notificări către instituțiile media din întreaga lume cu instrucțiuni pentru a elimina fotografia de pe toate platformele, inclusiv de pe rețelele sociale.

Potrivit ABC News, fotografia de Ziua Mamei a fost editată de două ori cu Adobe Photoshop - o dată în noaptea de 8 martie și o dată în dimineața zilei de 9 martie - înainte de a fi lansată. În timpul unei apariții la emisiunea „The Media Show” de la BBC Radio 4, Phil Chetwynd, directorul global de știri la Agence France-Presse, a declarat că „Palatul Kensington nu mai este o sursă de încredere”.

Kate și-a asumat responsabilitatea fotografiei, luni, când a scris pe X: „La fel ca mulți fotografi amatori, experimentez ocazional cu editarea. Am vrut să-mi exprim scuzele pentru orice confuzie provocată de fotografia de familie pe care am împărtășit-o ieri”.

A fost o mișcare care a sporit confuzia și a alimentat și mai multe zvonuri.

Fanii regali și experții deopotrivă au fost șocați să vadă o explicație venită de la Kate, mai degrabă decât o declarație comună a Palatului Kensington. Postarea lui Kate pe X a fost împotriva strategiei de PR care a ajutat-o pe ea și pe William, în ultimii ani.

Dar Prințul și Prințesa de Wales par oricum să se fi îndepărtat de tacticile de succes din 2021. Există foarte puține de fotografii și videoclipuri ale cuplului împreună, în ultimele șase luni pe pagina lor de Instagram, cea mai recentă fiind felicitarea oficială de Crăciun. Cu culoarea alb-negru, ținutele asortate și fundalul simplu, aceasta contrastează puternic imaginea însorită, relaxată și veselă pe care o împărtășiseră cu anul precedent.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite