În drum spre canonizare: Vaticanul i-a recunoscut Papei Ioan Paul al II-lea o a doua minune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procesul de canonizare a Papei Ioan Paul al II-lea a înregistrat un nou progres, după ce o comisie de la Vatican a recunoscut o a doua minune înfăptuită de fostul Suveran Pontif, condiţie necesară pentru ca îndrăgitul cleric catolic să fie trecut în rândul sfinţilor.

Comisia de teologi a Congregaţiei pentru Cauza Sfinţilor a recunoscut marţi cea de-a doua minune a Papei Ioan Paul al II-lea, după cea care i-a permis beatificarea pe data de 1 mai 2011, informează agenţia de presă italiană ANSA citând „surse de încredere, însă sub acoperirea anonimatului”.

Natura miracolului înfăptuit de fostul Suveran Pontif este un secret bine păstrat, spun jurnaliştii italieni, însă cei din comisie au dat asigurări că acesta va „uimi lumea”, scrie „Catholic Online”. Prima minune făcută de Papă a constat în recuperarea miraculoasă a unei călugăriţe franceze, sora Marie Simon-Pierre, care suferea de boala Parkinson. Anul trecut, o comisie formată din şapte medici ai Congregaţiei a admis, de asemenea, vindecarea inexplicabilă a unei alte femei.

Aşadar, odată cu cea de-a doua minune recunoscută, Fericitul Ioan Paul al II-lea, aşa cum este numit în mod oficial de clerul catolic, este gata să fie canonizat.

Această a doua minune mai trebuie recunoscută şi de preoţii şi cardinalii din Congregaţie, iar ultima etapă în procesul de canonizare este semnarea decretului de către actualul Papa Francisc.

Potrivit unor informaţii prezentate de „Adevărul” în urmă cu două luni, canonizarea Papei ar putea avea loc chiar anul acesta, cel mai probabil în luna octombrie. Este vehiculată data de duminică 20 octombrie 2013, în apropierea datei la care s-ar împlini 35 de ani de la urcarea lui pe tronul Sfântului Petru.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite