Imaginile unui atac nimicitor: peste 50 de tancuri ruseşti distruse când treceau un pod bombardat de ucraineni VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Armata rusă înregistrează în continuare pierderi mari. Un întreg batalion, fomat din peste 50 de tancuri şi peste 1.000 de soldaţi ruşi, a fost nimicit în timp ce încerca să traverseze un pod format din pontoane pe râul Siverskyi Doneţk, care traversează Doneţk şi Lugansk. Pentru moment nu este cunoscut numărul de răniţi sau morţi, relatează Forbes.

Peste 50 de tancuri şi vehicule blindate, împreună cu podul, au fost distruse de artileria ucraineană. Acest atac accentuează problemele din ce în ce mai mari ale Rusiei, pe măsură ce forţele sale încearcă să înregistreze câştiguri semnificative în regiunea Donbas.  

„ Încă evaluăm forţele terestre ruse din Donbas ca fiind lente şi inegale", a declarat un oficial al Departamentului Apărării al SUA, fără a i se preciza numele, potrivit Forbes

Conform personalului general al forţelor armate ucrainene, batalionul care a fost prins în încercarea de a traversa râul se pare ca încerca să atace oraşul Lyman, cu 20.000 de locuitori. 

Brigada 17 a armatei ucrainene a reperat podul construit din pontoane, utilizând probabil una dintre dronele mici care funcţionează pe câmpul de luptă. Sunt operate tancuri T-64 şi vehicule de luptă BMP. Batalionul de artilerie al brigăzii s-ar fi folosit de obuzele sale de 122 milimetri pentru a prăbuşi podul. 

Obuzul ar fi distrus cel puţin şapte tancuri T-72 şi T- 80, 17  tancuri BMP, şapte vehicule blindate MT-LB, cinci vehicule şi pontonul. 

În urma atacului nu a fost anunţat câte persoane au murit sau au fost rănite, dar estimările indică cel puţin 73 de vehicule distruse sau avariate şi 1.500 de soldaţi morţi.

Încercarea de a traversa podul are loc în timp ce trupele ruse se retrag din oraşul Harkov. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite