Franţa va livra echipament militar Armeniei: Azerbaidjanul „nu a încetat să se înarmeze pentru a trece la acţiuni"

0
Publicat:

Şefa diplomaţiei franceze, Catherine Colonna, aflată în vizită la Erevan, a anunţat marţi că Parisul şi-a "dat acordul" pentru livrarea de echipament militar Armeniei, care doreşte să se protejeze de statul vecin Azerbaidjan, relatează AFP, citată de Agerpres.

Explozie în Armenia. FOTO Captură Video
Explozie în Armenia. FOTO Captură Video

„Franţa şi-a dat acordul pentru încheierea de viitoare contracte cu Armenia care vor permite livrarea de echipament militar Armeniei astfel încât să îşi poată asigura apărarea", a declarat Catherine Colonna în cadrul unei conferinţe de presă la Erevan.

Parisul va acţiona „fără niciun spirit de escaladare".

Şefa diplomaţiei franceze nu a dat detalii privind echipamentul militar, dar a dat asigurări că Parisul va acţiona „în acest domeniu cu spirit de responsabilitate de ambele părţi şi fără niciun spirit de escaladare".

Colonna a subliniat, de asemenea, că Azerbaidjanul, cu veniturile sale din petrol şi sprijinul turc, „nu a încetat să se înarmeze pentru a trece la acţiuni".

Parisul şi-a majorat, săptămâna trecută, ajutorul pentru Erevan în acest an la 12,5 milioane de euro.

În urma ofensivei fulgerătoare din septembrie a armatei azere în Nagorno-Karabah, aproape toată populaţia de etnie armeană a republicii autoproclamate pe acest teritoriu s-a refugiat în Armenia. Structura separatistă îşi va înceta oficial existenţa la 1 ianuarie 2024.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite