Franţa. Academia Naţională de Medicină recomandă ca imunizarea anti-COVID-19 să devină obligatorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Academia Naţională de Medicină a Franţei a publicat marţi un comunicat în care afirmă că este indispensabil ca vaccinurile anti-COVID-19 să devină obligatorii pentru numeroase profesii şi ca adolescenţii şi copiii să fie vaccinaţi împotriva acestei bolii.

Aceste măsuri reprezintă singura modalitate pentru a atinge „o imunitate colectivă suficientă pentru a controla pandemia”, dă asigurări Academia Naţională de Medicină a Franţei în comunicatul preluat de AFP, potrivit Agerpres.

„Cu o rată de eficacitate de 90% până la 95% contra formelor grave de COVID-19, vaccinurile omologate în prezent în Franţa îndeplinesc condiţiile ce permit recurgerea la obligativitatea vaccinală”, consideră instituţia franceză.

„Măsurile individuale (gesturi-barieră) şi colective (interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, carantină) sunt incapabile să controleze pe termen lung” durata pandemiei de COVID-19, care este „de temut, în special din punct de vedere social”, argumentează membrii Academiei Naţionale de Medicină a Franţei.

Conform estimării instituţiei, imunitatea colectivă poate fi atinsă prin vaccinarea a 90% din populaţia adultă şi 80% din populaţia totală, dar un obstacol în acest sens îl reprezintă cei care se opun imunizării anti-COVID-19, al căror procentaj este estimat la 15%.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite