Forţele ucrainene au bombardat oraşul Melitopol, ocupat de ruşi

0
Publicat:

Forţele ucrainene au bombardat oraşul Melitopol, aflat în sudul regiunii ucrainene Zaporojie şi sub controlul armatei ruse începând din martie 2022, transmite miercuri Reuters.

 Clădire distrusă de bombardamentele ucrainenilor în Melitopol FOTO Profimedia
Clădire distrusă de bombardamentele ucrainenilor în Melitopol FOTO Profimedia

Potrivit media ruse, din cauza luptelor alimentarea cu energie electrică a oraşului a fost întreruptă, potrivit Agerpres. 

Primarul exilat al oraşului Melitopol, Ivan Fedorov, a afirmat că mai multe explozii au afectat localitatea.

Pe de altă parte, agenţia de presă rusă TASS, care citează oficialităţi de la Moscova, a relatat că bombardamentele ucrainene au avariat sistemul de alimentare cu energie electrică al oraşului, fiind afectate şi câteva sate din apropiere.

Melitopol se află la aproximativ 120 kilometri sud-est de centrala nucleară Zaporojie. Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, urmează să viziteze această centrală nucleară în cursul zilei de miercuri.   

Centrala nucleară din Zaporojie a fost în repetate rânduri periclitată de rachete trase de ruși de la debutul invaziei. Tirurile au produs noi întreruperi de curent, care ar putea avea consecințe periculoase. 

  La mai bine de un an de la debutul invaziei ruse în Ucraina, centrala nucleară de la Zaporojie rămâne o ţintă majoră. Aprovizionarea cu curent a centralei este vitală pentru răcirea reactoarelor. În lipsa curentului, s-ar putea produce un accident cu consecinţe catastrofale.   

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite