Forțele armate ucrainene ar fi distrus un centru de comandă și antrenament pentru drone iraniene

0
Publicat:

Potrivit unor relatări care nu au fost confirmate forțele armate ucrainene ar fi distrus un centru rusesc de control și antrenament din regiunea Herson de unde erau dirijate atacurile cu drone împotriva teritoriului Ucrainei, se arată în ultimul raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW)

Drone ale armatei iraniene depozitate intr-o baza subterana din Muntii Zagros FOTO Captura YouTube
Drone ale armatei iraniene depozitate intr-o baza subterana din Muntii Zagros FOTO Captura YouTube

În urma atacului ar fi fost uciși peste 40 de soldați ruși și circa 20 de instructori iranieni. Jurnalistul ucrainean Andri Țapienko a afirmat că forțele ucrainene au răzbunat atacurile cu drone rusești asupra Odesa prin lovirea instalației rusești din satul Chulakivka, în regiunea Kherson, la 26 septembrie, și a susținut că loviturile ucrainene au ucis aproape 50 de ruși și peste 20 de instructori iranieni care învățau forțele rusești cum să folosească drone de fabricație iraniană, precum Shahed-136.

Forțele rusești au folosit muniții Shahed-136 de fabricație iraniană pentru a lovi ținte din Odesa în ultimele zile. ISW nu poate confirma în mod independent afirmațiile lui Țapienko, iar surse guvernamentale ucrainene nu au raportat vreun atac asupra unui centru de comandă al dronelor. Comandamentul Operațiunilor Sudice al Ucrainei a anunțat la 26 septembrie că forțele ucrainene au efectuat un atac asupra a cel puțin un depozit de muniții în Kinburn Spit, fără a menționa însă un centru de drone.

Purtătorul de cuvânt al Administrației militare ucrainene din Odesa, Serhiy Bratchuk, a confirmat, de asemenea, pe 26 septembrie, că forțele ucrainene au atacat ținte nespecificate în Kinburn Spit, cel mai vestic teritoriu pe care rușii îl controlează încă în Marea Neagră, la o distanță de 4 km de Ochakiv, controlat de ucraineni, în cel mai apropiat punct, ceea ce îl face o locație excelentă pentru un centru de comandă de unde Rusia ar putea direcționa atacuri adânc în teritoriile Ucrainei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite