Finlanda va crea cea mai mare unitate strategică de stocare din UE în cazul unei amenințări nucleare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unitatea va conține echipament de protecție, echipamente de monitorizare, detectoare, teste rapide și medicamente și vaccinuri de urgență.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Cel mai mare depozit strategic al UE de echipamente de răspuns și medicamente în caz de amenințări chimice, biologice, radiologice și nucleare va fi creat în Finlanda, se precizează într-un mesaj publicat miercuri pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne al țării.

Unitatea va depozita echipamente de protecție, echipamente de monitorizare, detectoare, teste rapide, precum și medicamente și vaccinuri pentru utilizare atât de către lucrătorii de urgență, cât și de către populația civilă în caz de urgență, în special în țările din nordul și estul Europei.

Facilități de depozitare similare sunt construite în Franța, Polonia și Croația, dar instalația din Finlanda va fi cea mai mare. Se preconizează că unele stocuri vor intra în depozit la începutul anului 2024.

Finlanda a primit, la începutul acestui an, 242 de milioane de euro de la Comisia Europeană pentru finanțarea proiectului. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite