Fără canabis la Oktoberfest! Motivul pentru care autoritățile din Bavaria vor să „limiteze consumul în public”

0
0
Publicat:

În ciuda legalizării recente a canabisului în Germania, unii participanți la festivalul Oktoberfest din München ar putea avea parte de o surpriză neplăcută: autoritățile din Bavaria au decis să interzică țigările cu marijuana în locurile publice.

Consumul de cannabis, posibil interzis la Oktoberfest FOTO EPA-EFE
Consumul de cannabis, posibil interzis la Oktoberfest FOTO EPA-EFE

Așadar, consumul de canabis ar putea fi interzis pe terasele cafenelelor, în restaurante și la festivaluri. Guvernul conservator din acest land din sudul Germaniei a explicat că decizia vine ca urmare a dorinței de a controla și limita consumul de canabis în spațiile publice, chiar și după legalizarea acestui drog la nivel federal.

Clemens Baumgärtner, directorul Oktoberfest-ului, a subliniat că intenția este de a menține atmosfera festivalului prietenoasă pentru întreaga familie și că prezenta canabisului nu este compatibilă cu acest obiectiv.

Un festival pentru întreaga familie, precum Oktoberfest, şi consumul de canabis nu se potrivesc, a spus el.

De la 1 aprilie, Germania a devenit cea mai mare țară din Uniunea Europeană care a legalizat consumul de canabis, o reformă care a stârnit atât așteptări, cât și îngrijorări.

Potrivit noilor reglementări, adulții germani pot deține până la 25 de grame de canabis uscat în spațiile publice, iar cultivarea plantelor de marijuana la domiciliu este permisă în limita a trei plante per adult.

Cu toate acestea, consumul de canabis este restricționat în anumite zone, cum ar fi cele din jurul școlilor și terenurilor de joacă pentru copii. În zonele pietonale, consumul este interzis între orele locale 07:00 şi 20:00.

Deși legalizarea canabisului a fost susținută de unii, liderul guvernului bavarez, conservatorul Markus Soder, a rămas ferm împotriva acestei măsuri, subliniind importanța consolidării protecției copiilor și tinerilor.

Așadar, în ciuda noilor reglementări la nivel național, fiecare land regional, cum este Bavaria, își păstrează autonomia în aplicarea legii, în conformitate cu propriile sale valori și priorități.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite