Medic ortoped din Arad, acuzat de trafic de droguri de risc, arestat preventiv. A fost prins cu 20 kg de cannabis VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul ortoped rezident din Arad acuzat de trafic de droguri de risc a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Sergiu Sima a fost prins în flagrant în timp ce primea 20 de kilograme de cannabis.

Medicul a fost arestat pentru 30 de zile FOTO arhivă Adevărul
Medicul a fost arestat pentru 30 de zile FOTO arhivă Adevărul

Alături de el au ajuns în arest preventiv și cei doi care au ridicat inițial coletele cu droguri de la o firmă de curierat din Timișoara.

Cei doi, un bărbat și o femeie, au fost lăsați de procurori să ridice coletele ce conțineau droguri, apoi au fost opriți în trafic și reținuți. Ulterior, au fost de acord să colaboreze cu DIICOT, luând parte la flagrantul realizat pentru medicul arădean.

Magistrații Tribunalului Timiș au decis să admită propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara de arestare preventivă a celor trei.

Dispune arestarea preventivă a inculpatului Varga Robi Darius, față de care a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc (…) și trafic de droguri de risc, (…), pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 1 februarie 2024 până la data de 1 martie 2024 inclusiv, și emiterea mandatului de arestare preventivă în acest sens. (…) Dispune arestarea preventivă a inculpatei Silaghi Erika Angela, față de care a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc, (…) și trafic de droguri de risc, (…), pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 1 februarie 2024 până la data de 1 martie 2024 inclusiv, și emiterea mandatului de arestare preventivă în acest sens”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Timiș.

Cu privire la medicul arădean instanța a dispus „arestarea preventivă a inculpatului Sima Sergiu Robert, față de care a fost pusă în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, (…), pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 1 februarie 2024 până la data de 1 martie 2024 inclusiv, și emiterea mandatului de arestare preventivă în acest sens”.

Toți trei inculpații au solicitat instanței plasarea în arest la domiciliu, însă magistrații timișeni au refuzat această măsură. Hotărârea dată de Tribunalul Timiș pe 1 februarie poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare.

Drogurile erau ambalate în mai multe pungi 

Reprezentanții IPJ Arad au declarat că la data de 1 februarie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic international de droguri de risc şi trafic intern de droguri de risc.

Pachetele erau cu droguri FOTO Poliția Română
Pachetele erau cu droguri FOTO Poliția Română

Măsurile au fost dispuse, după ce, în ziua anterioară, doi dintre inculpați au fost prinși în flagrant în municipiul Timișoara deținând în autoturism 3 colete conținând 20 kilograme canabis ( ambalate în mai multe pungi) destinat comercializării, a cărui valoare de piață este de aproximativ 200.000 euro. Drogurile au fost expediate din Spania și introduse în țară prin intermediul unei firme de curierat”, spun reprezentanții IPJ Arad. 

În urma investigațiilor întreprinse s-a stabilit că inculpații urmau să predea întreaga cantitate de drog de risc celui de al treilea inculpat, situație în care s-a organizat o nouă acțiune, în cursul căreia acesta din urmă a fost prins în flagrant, pe raza municipiului Arad, la scurt timp după preluarea drogurilor de la ceilalți doi.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite