Doi podcasteri neonazişti, trimişi la închisoare sub acuzaţia de terorism. Cereau uciderea Prinţului Harry şi a fiul său

0
Publicat:

Un podcaster neonazist, care a cerut moartea prințului Harry și a tânărului său fiu a primit o pedeapsă cu închisoarea. După gratii l-a urmat și co-prezentatorul său, joi.

Christopher Gibbons și Tyrone Patten-Walsh, condamnați la închisoare FOTO Twitter
Christopher Gibbons și Tyrone Patten-Walsh, condamnați la închisoare FOTO Twitter

Judecătorul din Londra, care i-a condamnat pe cei doi i-a numit „supremaciști albi dedicați și fără scuze”, pentru încurajarea terorismului, notează AP.

Christopher Gibbons și Tyrone Patten-Walsh și-au susținut punctele de vedere rasiste, antisemite, islamofobe, homofobe și misogine în fața publicului larg. Totodată, i-au încurajat pe ascultătorii podcast-ului lor „Lone Wolf Radio” să comită acte violente împotriva minorităților etnice, au spus autoritățile.

Folosind pseudonime în emisiunea lor, perechea a spus că „rasa albă ar fi probabil „genocidată” dacă nu s-au luat măsuri pentru a riposta”. Ei au aprobat o zi în care așa-zișii trădători de rasă vor fi spânzurați, în special cei din relații interrasiale. Soția prințului Harry, Meghan, este biracială.

Într-un episod, Gibbons a spus că ducele de Sussex ar trebui „judecat și ucis pentru trădare” și l-a numit pe fiul lui Harry, Archie, care acum are 4 ani, o „creatură” care „ar trebui să fie doborâtă”.

Gibbons, în vârstă de 40 de ani, a fost condamnat la opt ani de închisoare, a spus Poliția Metropolitană. Patten-Walsh, în vârstă de 34 de ani, a primit un mandat de 7 ani.

„Dovezile demonstrează că vă doriți să trăiți într-o lume dominată de albi doar pentru albi. Gândirea voastră distorsionată este că rasa albă a cedat prea multă influență negrilor și asiaticilor, evreilor și musulmanilor, homosexualilor, liberalilor albi și albilor aflați în relații de rasă mixtă”, a spus judecătorul Peter Lodder.

În timp ce Patten-Walsh și Gibbons au susținut că aveau dreptul să-și păstreze convingerile – indiferent că ar fi „pe cât de absurde, pe atât de jignitoare pentru o societate civilizată– Lodder a spus că au mers prea departe.

Bărbații din Londra au început „Lone Wolf Radio”, care a avut 128 de abonați și aproximativ 9.000 de vizualizări ale celor 21 de episoade, în iunie 2020.

Cei doi au celebrat extremiștii de dreapta care au comis crime în masă în Norvegia, Christchurch, Noua Zeelandă și Charleston, Carolina de Sud. Ei au postat, de asemenea, imagini cu un nazist care execută un evreu la marginea unei gropi de cadavre și cu Nelson Mandela linșat.

Un juriu Kingston Crown Court i-a condamnat în iulie pentru opt capete de acuzare de încurajare a terorismului.

Gibbons a fost, de asemenea, condamnat pentru două capete de acuzare de diseminare de documente teroriste prin intermediul bibliotecii sale online de „radicalizare” neo-nazistă, care avea peste 2.000 de abonați, au spus autoritățile.

Dominic Murphy, care conduce unitatea de combatere a terorismului a poliției metropolitane, a spus că materialul pe care l-au diseminat „este exact genul care are potențialul de a atrage oamenii vulnerabili – în special tinerii – în terorism”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite