Dezbatere Historia la Adevărul LIVE, ora 12:00. Trei săptămâni cruciale pentru soarta războiului din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Trupele ruseşti s-au retras în întregime din regiunea Kiev, dar experţii militari se aşteaptă la regruparea lor în estul Ucrainei unde se vor da luptele decisive pentru soarta războiului.

Ucraina cere armament greu pentru a se putea pregăti, în timp ce şi forţele Rusiei au nevoie de timp pentru a se reface în urma pierderilor semnificative pe care Moscova le-a recunoscut în mod oficial. 

La ONU, printr-un vot în cadrul Adunării Generale, Rusia a fost suspendată din Comitetul pentru Drepturile Omului, dar un număr important de ţări s-au abţinut sau au fost împotrivă, între care şi China. 

Care este raportul forţelor pe teren şi ce se va întâmpla în perspectiva noilor confruntări militare din Ucraina? Care sunt evoluţiile diplomatice, în contextul în care  nu s-a înregistrat niciun progres până acum?

Discutăm despre toate acestea la Dezbaterile Historia, împreună cu Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe. şi cu Hari Bucur-Marcu, expert în probleme de securitate, într-o emisiune moderată de Ion M. Ioniţă, redactor-şef Historia. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite