De ce s-a prăbușit elicopterul în care se afla ministrul de Interne al Ucrainei

0
Publicat:

Cauza prăbușirii elicopterului în care se afla conducerea Ministerului Afacerilor Interne din Ucraina, în Brovary, regiunea Kiev, a fost o eroare de pilotaj, potrivit unor surse citate de  publicația strana.today.

Elicopterul prăbușit. FOTO Profimedia
Elicopterul prăbușit. FOTO Profimedia

Publicația citează surse din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și precizează că este vorba despre date preliminare ale anchetei privind accidentului aviatic din 18 ianuarie.

Pilotul elicopterului ar fi zburat prea jos în condiții de vizibilitate limitată (în acea zi era ceață densă) și a observat prea târziu clădirea înaltă.

Potrivit uneia dintre sursele amintite, pilotul a ales o astfel de rută din cauza temerilor legate de atacuri cu rachete din Belarus.

Pilotul a decis să zboare prin Brovary. Era ceață și nu era lumină, respectiv, luminile roșii de pe clădirile înalte erau stinse. Într-un moment critic, deja foarte aproape, pilotul a văzut casa, dar nu mai avea opțiuni pentru a preveni dezastrul. A făcut brusc o rostogolire și elicopterul a căzut pe cea mai apropiată grădiniță”, a declarat sursa pentru Strana.

În accidentului aviatic, au murit 14 persoane, printre care și un copil, dar și ministrul Afacerilor Interne din Ucraina, Denis Monastirski, primul său adjunct, Evghen Eni, și încă un oficial.

25 de persoane au fost rănite în accident (11 sunt copii).

Pe parcursul anchetei au fost luate în considerare trei versiuni principale ale accidentului aviatic din Brovary: încălcarea regulilor de zbor, defecțiunea tehnică a elicopterului, acțiuni deliberate de distrugere a vehiculului.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite