Cum se pregătesc „vikingii” ucraineni să atace tancuri în vecinătatea Kievului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captură video YouTube
Foto: Captură video YouTube

Trupele armate ucrainene au publicat o nouă înregistrare, care îi surprinde pe soldaţii săi ce pândeau tancuri în jurul Kievului, dezvăluind cum aceştia se pregătesc pentru a ataca o coloană de vehicule inamice, cu ajutorul sistemului portabil Stugna-P.

„Atenţie! În acţiune!”. Înainte de a declanşa atacul asupra ţintei, militarii ucraineni se întreabă dacă să dea voie coloanei de 11 vehicule să se apropie mai mult. 

Stugna-P este un sistem portabil anti-tanc semi-automat ce lansează rachete ghidate cu laser şi are calitatea de corectare ulterioară, cu ajutorul unui joystick, a traseului rachetei, lucru văzut şi în clipul video de mai jos. 

Armata ucraineană ratează prima lovitură, dar a doua rachetă lansată a lovit din plin coloana de vehicule ruseşti. 

Imaginile publicate, marţi, pe platformele social media, demonstrează cum soldaţii ucraineni au utilizat sistemul Stugna-P pentru a doborî un Ka-52. Elicopterul de atac fiind manevrat de doi piloţi. Experţii militari evaluau înainte de invazie că Rusia posedă doar 70 de aeronave de acest tip. 

Ucraineni au preluat controlul în regiunea Kiev 

Pe 2 aprilie, Ministerul ucrainean al Apărării a comunicat că întreaga regiune a Kievului a fost eliberată de armata rusă.  

Ţinta principală a ruşilor a fost aeroportul din Hostomel, ocuparea sa făcând posibil un atac aeropurtat de amploare asupra capitalei. Trupa ucraineană a afirmat, miercuri, că circa 400 de locuitori din Hostomel sunt declaraţi dispăruţi după cele 35 de zile de ocupaţie a invadatorilor. 

Pe 29 martie, Ministerul rus al Apărării a declarat că îşi reduce „drastic” activităţile militare din regiunea Kievului şi a Cernihivului. Ambele au fost puternic bombardate în fazele incipiente ale războiului. 

Anunţul a fost făcut după mai multe săptămâni în care trupele ruseşti nu au reuşit să noteze avansuri considerabile în aceste regiuni.  

Armata ucraineană şi serviciile de informaţii occidentale consideră că ruşi se pregătesc pentru o regrupare pentru a lansa un atac puternic în estul ţării. 

Fostul ambasador al Marii Britanii în Rusia, Andrew Wood, a comunicat, marţi, că ruşii sunt uimiţi de cât de incompetente s-au dovedit a fi trupele lor armate în Ucraina. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite