Cum i-au păcălit ucrainenii pe soldații ruși să-și dezvăluie poziția. Un steag legat de baloane i-a scos din bârlog VIDEO

0
Publicat:

Soldații ruși și-au dezvăluit accidental pozițiile după ce au încercat să doboare un steag ucrainean suspendat de baloanele care zburau deasupra teritoriului ocupat. Drapelul, atașat la zeci de baloane cu heliu, a fost eliberat duminică din orașul Avdiyivka, controlat de Ucraina.

Soldații ruși și-au dezvăluit accidental pozițiile după ce au încercat să doboare steagul suspendat de baloanele care zburau deasupra teritoriului ocupat, a declarat un oficial ucrainean.

Steagul lansat de ucraineni i-a indus în eroare pe ruși FOTO Business Insider
Steagul lansat de ucraineni i-a indus în eroare pe ruși FOTO Business Insider

Lansarea a a avut loc la comemorarea a 245 de ani de la întemeierea orașului, a declarat Vitalii Barabash, șeful administrației militare a orașului Avdiivka, relatează Insider

Barabash a precizat pentru televiziunea națională că steagul a ajuns în cele din urmă deasupra orașului Donețk, ocupat de ruși, din estul Ucrainei, unde soldații au încercat să-l doboare.

Când steagul ucrainean de la Avdiyivka a ajuns la Donețk, rușii au încercat să-l doboare cu toate mijloacele pe care le aveau la dispoziție și și-au dezvăluit toate pozițiile de tragere”, a spus Barabash. În acel moment, Brigada 110 a Ucrainei „a lucrat eficient pentru a ataca soldații ruși”.

Nu a dat detalii despre atac

Acesta nu a dat detalii despre atac sau cât de reușit a fost. Ministerul Apărării al Ucrainei nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Insider. 

Ca să fiu sincer, a fost probabil cea mai reușită lansare de steag vreodată”, a adăugat Barabash. "Timp de câteva ore, steagul ucrainean a fluturat deasupra Doneţkului ocupat. Am primit o mulţime de mesaje de la oameni care locuiesc în teritoriul ocupat, care mi-au spus că aşteaptă eliberarea Doneţkului".

Imaginile drapelului fluturând deasupra diferitelorzone ale orașului ocupat de ruși au fost publicate de canalul Telegram Typical Donetsk.

Orașul Donețk este ocupat de Rusia din 2014, când au început luptele în estul Ucrainei. 

Comentariile lui Barabash vin pe fondul alegerilor din alte teritorii ocupate de Moscova, inclusiv Donețk, Luhansk, Herson și Zaporizhzhia.

 Se așteaptă ca oficialii de la Kremlin să revendice o victorie grea în alegeri, care au fost respinse drept „alegeri false” de către Kiev și Occident.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite