Compania franceză responsabilă pentru scandalul cărnii de cal, scoasă la vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania franceză Spanghero, aflată la originea scandalului cărnii de cal în lasagna de vită, este scoasă la vânzare după ce a intrat în lichidare judiciară, relatează AFP. Anunţul a fost făcut vineri de preşedintele companiei, Barthélémy Aguerre.

Spanghero, companie ce se ocupa de intermedierea şi procesarea cărnii, cu aproximativ 300 de salariaţi, a intrat vineri în lichidare judiciară, cu posibilitatea de continuare a activităţilor în următoarele trei luni, relatează jurnaliştii de la AFP, citaţi de Mediafax.

„Considerăm că cea mai bună soluţie este să punem această structură pe piaţă, pentru ca alţi operatori să asigure clienţii“, a explicat preşedintele Spanghero, Barthélémy Aguerre, citat de AFP.

Firma pierdut 70% dintre clienţi în urma scandalului cărnii de cal. „Spanghero pierde aproxiativ 200.000 de euro pe săptămână“, a mărturisit Aguerre.

În luna februarie a acestui an, Spanghero a fost acuzată oficial că a jucat un rol cheie în scandalul de amploare europeană şi că ar fi revândut în deplină cunoştinţă de cauză carne de cal drept carne de vită.

Scandalul cărnii de cal, dezminţit în România

Cantităţi impresionante de carne de cal au fost descoperite în Marea Britanie în carne pentru friptură, lasagna şi spaghete bolognese care ar fi trebuit să conţină vită. 

Carnea pentru friptură a fost furnizată de companii britanice şi irlandeze, în timp ce cea pentru lasagna şi spaghete bolognese a fost furnizată de compania franceză Comigel. 

Aceasta din urmă s-a aprovizionat de la o altă companie franceză, Spanghero, care a afirmat că a cumpărat carne din România. Asociaţiile profesionale româneşti din domeniul alimentar au respins însă aceste acuzaţii, afirmând că originea problemei nu este în România.

În prezent, un nou scandal alimentar zguduie presa internaţională: descoperirea a 57 de tone de carne de porc interzisă, de provenienţă britanică.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite