Un nou scandal alimentar în Marea Britanie: Carne de câine descoperită în curry de miel, la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carne suspectă descoperită în curry
Carne suspectă descoperită în curry

Marea Britanie este zguduită de un nou scandal alimentar. În mai multe magazine de tip fast-food, au fost depistate preparate care se presupune că erau din carne de câine, pe lângă cea de oaie şi vită. În Anglia, carnea de câine nu se găseşte pe lista produselor comestibile.

Analizele ADN efectuate în cazul unui fel de mâncare de tip fast-food care ar fi trebuit să conţină carne de miel au arătat că acesta conţinea carne, dar nu una cunoscută pentru consum, generând speculaţii că ar putea fi de câine sau pisică, scrie presa britanică.

Analizele ADN au arătat că acesta nu conţine nici urmă de miel, dar nici de vită, pui, porc, capră sau cal, ceea ce înseamnă că ar putea fi carne de câine sau pisică. Dezvăluirea a fost făcută într-un documentar al BBC 3.

Felul respectiv a fost ales la întâmplare din mai multe mâncăruri de tip fast-food din Londra, alături de burgeri, kebabi şi mâncare chinezească, în cadrul unei investigaţii speciale.

"Conţine carne - dar nu este miel, nici porc, vită sau pui. Nici cal şi nici capră. În acest moment, laboratorul nu poate identifica exact de la ce animal provine această carne", a declarat o purtătoare de cuvânt.

"Este absolut terifiant deoarece dacă nu este niciuna dintre aceste cărnuri pe care le ştim, atunci ce este? De unde vine? Unde a fost sacrificat animalul? Au fost condiţii igienice?", se întreabă nutriţionistul Surinder Phull.

Până în prezent, peste 5.000 de teste cerute de Agenţia pentru Standarde Alimentare au fost efectuate, iar 44 au arătat prezenţa cărnii de cal inclusiv în felurile de mâncare servite în şcoli, centre de zi şi azile.

Potrivit experţilor, carnea misterioasă ar putea fi de câine. Şi asta pentru că, anterior, a existat un caz similar în Spania, unde s-a descoperit carne de câine în semipreparate. La începutul acestui an, Marea Britanie a fost, de asemenea, protagonista scandalului cu privire la carnea de cal, care a pus pe jar întreaga Europă

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite