Ce trebuie să aiba în mașină orice șofer care tranzitează Germania. Reglementarea, inclusă din cauza COVID-19

0
Publicat:

Trusele de prim ajutor care trebuie să se afle în dotarea mașinilor care circulă pe drumurile din Germania trebuie să aibă un element nou, care ține protecția împotriva răspândirii afecțiunilor respiratorii, inclusiv COVID-19.

Trusa de prim ajutor din dotarea mașinilor trebuie să aibă un nou element
Trusa de prim ajutor din dotarea mașinilor trebuie să aibă un nou element

Noul standard european „DIN 13164” este în vigoare din februarie 2022, dar va fi pus în aplicare după o perioadă de tranziție de un an, adică la 1 februarie 2023. Toți șoferii de pe drumurile germane trebuie să aibă două măști de protecție în trusa de prim ajutor. Pentru că nu s-au menționat parametrii măștilor solicitate, se presupune că măștile obișnuite vor fi suficiente. Totuși, datorită factorului de protecție mai mare, se recomandă să aveți în mașină măști FFP2.

Dacă vehiculului îi lipsește o trusă de prim ajutor sau aceasta este incompletă, polițiștii germani pot să aplice o amendă de zece euro. Nu există puncte de penalizare pentru această încălcare.

Toți șoferii au obligația să respecte noua prevedere

Obligația se aplică atât germanilor, cât și străinilor care călătoresc pe drumurile germane. Oricine nu respectă noile cerințe va fi amendat.

În conformitate cu standardul „DIN 13164“ aplicabil de la 1 februarie 2023, trusa de prim ajutor auto trebuie să conțină: rolă leucoplast; Măști de protecție care acoperă nasul și gura 2 buc; Set plasture; Pansament; Foarfecă pentru pansamente; Mănuși de vinil de unică folosință; Folie pansament; Tifon fixare de diferite dimensiuni; Comprese pentru răni; Bandaje triunghiulare; Folie termo; Lavete igienice; Manual de prim ajutor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite