Ce obiective are armata rusă după cucerirea oraşului strategic Lîsîceansk

0
0
Trupe ruse în Lisiceansk FOTO GettyImages
Trupe ruse în Lisiceansk FOTO GettyImages

Capturarea regiunii estice Doneţk este principalul obiectiv al armatei ruse, după victoria asupra oraşului Lîsîceansk, se prezintă într-o evaluare a Ministerului britanic al Apărării.

Ministerul rus al apărării susţine că a asigurat controlul total al oraşului Lîsîceansk. Forţele ucrainene s-au retras din Lîsîceansk pe poziţii defensive pregătite.

În cursul săptămânii trecute, luptele din regiunea Lugansk s-au intensificat. Forţele ruseşti au înaintat constant. Oraşul Lîsîceansk era ultimul oraş mare din regiune care rămăsese sub control ucrainean.

Potrivit raportului Ministerului Apărării din Marea Britanie, Rusia se va concentra în perioada următoare, în mod sigur, pe capturarea regiunii Doneţk, o mare parte a acesteia fiind sub controlul forţelor ucrainene.

Exporturile agricole ale Ucrainei, la 35% faţă de nivelul anului trecut

Invazia Rusiei are un impact devastator asupra sectorului agricol ucrainean, având în vedere că recoltarea este în curs de desfăşurare.  Lanţurile de aprovizionare cu seminţe şi îngrăşăminte de care depind fermierii ucraineni au fost perturbate. Blocada Rusiei asupra oraşului Odesa continuă să limiteze grav exporturile de cereale ale Ucrainei.

Din aceste considerente, exporturile agricole ale Ucrainei în acest an nu vor fi mai mari de 35% din totalul din 2021.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Israelul doboară drone Hezbollah care se îndreptau către o platformă de gaz din Marea Mediterană

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Un pod de cale ferată, aruncat în aer în regiunea Zaporojie. Armata ucraineană se retrage din Lîsîceansk

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite