BBC scrie în detaliu despre cazul Alexandrei Măceşanu, care „ţine România cu sufletul la gură”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BBC News a publicat un articol pe larg referitor la cazul Alexandrei Măceşanu, în care detaliază gafele autorităţilor şi revolta pe care acestea le-au stârnit în rândul românilor.

BBC scrie că „familia româncei de 15 ani a cărei răpire a stârnit revolta publicului, a decis să publice stenogramele cu ajutorul pe care ea l-a cerut în timp ce era sechestrată”. 

Publicaţia britanică marchează în articol toate etapele importante din acest caz, inclusiv faptul că autorităţile au ajuns la presupusul criminal, Gheorghe Dincă, după 19 ore de la cele trei apeluri la 112 ale fetei.  BBC notează detalii amănunţite din stenogramele convorbirilor Alexandrei cu operatorii 112 şi poliţiştii implicaţi. 

„Cazul tulburător – care implică două adolescente - ţine România cu sufletul la gură. În fiecare zi, noi detalii devin titluri de ştiri. 

Rezultatele testelor ADN ale oaselor calcinate şi fragmentelor de dinţi găsite în casa suspectului ar trebui să fie anunţate vineri. Deşi suspectul Gheroghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe cele două fete, există neconcordanţe în declaraţiile sale legate de locul în care ar fi scăpat de cadavre”, notează BBC.

BBC subliniază că acest caz afectează şi politica naţională, citând decizia de luni a Curţii Constituţionale şi încercările Vioricăi Dăncilă de a limita daunele făcute guvernului său.

La sfârşitul articolului, BBC News aduce aminte şi de cazul Colectiv, care a dus la căderea guvernului social-democrat în 2015.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite