Austria intenţionează să cumpere sistemul german de apărare antiaeriană Iris-T

0
Publicat:

Austria intenţionează să cumpere opt unităţi ale sistemului german de apărare antiaeriană Iris-T cu rază medie de acţiune, ca parte a sistemului de apărare antiaeriană European Sky Shield, a declarat ministrul austriac al apărării, Klaudia Tanner, potrivit dpa, citată de Agerpres.  

Sistem de apărare antiaeriană Iris-T. FOTO Getty Images
Sistem de apărare antiaeriană Iris-T. FOTO Getty Images

Klaudia Tanner a precizat marţi, la Viena, că achiziţionarea rachetelor şi pregătirea echipajelor vor fi coordonate cu Germania.

Luni, miniştrii apărării din Estonia şi Letonia au semnat un acordul-cadru pentru achiziţionarea acestui sistem de la compania germană producătoare Diehl Defence.

Ministrul austriac al apărării a spus că se aşteaptă ca Germania şi Austria să convină asupra unei scrisori de intenţie în următoarele săptămâni.

Potrivit șefului Forţelor aeriene din Austria, Gerfried Promberger, a indicat că este planificată achiziţionarea a patru sisteme cu rază scurtă de acţiune şi a patru sisteme cu rază medie de acţiune.

„Absolut necesar” să se închidă breşele

Dată fiind invazia în curs a Rusiei în Ucraina, este „absolut necesar” să se închidă breşele din spaţiul aerian european, a declarat Tanner.

Dar ministrul apărării a spus că Austria nu intenţionează să participe la sisteme de apărare antirachetă mai extinse, cum ar fi Arrow 3, pe care Germania intenţionează să le achiziţioneze.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite