Atac nocturn al lunetiștilor ucraineni, captat într-un video plin de dramatism VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O înregistrare video plină de dramatism publicată pe rețele sociale arată lunetiștii ucrainenii respingând un atac nocturn al forțelor ruse.

Un batalion al forțelor speciale folosește echipamentul de vedere nocturnă FOTO Captură Video
Un batalion al forțelor speciale folosește echipamentul de vedere nocturnă FOTO Captură Video

Clipul surprinde împușcături într-un întuneric ca smoala pe care ucrainenii îl pot străpunge cu ajutorul echipamentului de vedere nocturnă furnizat Ucrainei de țările care o sprijină împotriva agresiunii Rusiei. Practic, ținta lunetiștilor sunt doar siluete ce se decupează în întuneric.

Lunetiștii fac parte din unitatea pentru forțe speciale „Berlingo”, iar locația este necunoscută. Filmarea, care nu a fost verificată independent de Insider, are circa șapte minute și a strâns peste jumătate de milion de vizualizări pe Twitter.

Echipamentul de vedere pe timpul nopții oferă un avantaj substanțial pe câmpul de luptă soldaților ucraineni.

Forțele ucrainene ar putea avea un „avantaj tactic” în timpul asalturilor nocturne datorită echipamentului occidental care are „sisteme optice nocturne superioare”, au observat analiștii Institutului pentru Studii de Război (ISW, Washington).

Ucrainenii dispun de optică „excelentă” pe timpul nopții, a remarcat un blogger militar pro-rus, potrivit ISW.

Spre deosebire de ei, Rusia nu-și permite să-și echipeze soldații cu astfel de echipamente costisitoare a declarat recent un expert pentru Insider.

„Ori de câte ori le oferim ucrainenilor mijloace să exploateze un avantaj tactic sau operațional, ei se descurcă foarte bine", a declarat anterior George Barros, analist pentru Rusia la ISW, pentru Insider, adăugând că acest lucru este un argument pentru faptul că aliații occidentali ar trebui să continue să investească în Ucraina.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite