Atac armat la o fabrică Mercedes din Germania: doi oameni au murit. Cine este atacatorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacul armat a avut loc în dimineața zilei de joi, 11 mai, la o fabrică Mercedes din Germania. Două persoane au fost ucise.

Fabrica Mercedes din Sindelfingen Foto EPA EFE
Fabrica Mercedes din Sindelfingen Foto EPA EFE

UPDATE: Conform publicației BILD, atacul ar fi vizat şefii de echipă. Focurile de armă au fost trase în zona birourilor acestora. Două persoane, ambele de 44 de ani, au murit.

Personalul de securitate al fabricii a reacționat rapid și au reușit să-l imobilizeze pe atacator. Acesta ar fi un bărbat de 53 de ani, angajat extern al unei firme cu care fabrica Mercedes colabora.

Știrea inițială

S-au tras focuri de armă într-o fabrică Mercedes din sud-vestul Germaniei. Potrivit presei, o persoană a fost ucisă, iar alta a fost grav rănită, scriu jurnaliștii de la www.dw.com.

O operațiune de urgență a fost declanșată la fabrica Mercedes din Sindelfingen, joi dimineață, după ce apelurile la 112 au raportat o împușcătură.

O echipă de operațiuni speciale a asigurat locul unde s-au deplasat inclusiv două elicoptere și mai mulți medici de urgență.

„O persoană a fost ucisă, una grav rănită”, a declarat ziarul Bild, citat de o sursă din poliție. "Motivul este încă neclar. Făptuitorul a fost arestat."

Poliția a transmis pe Twitter cu puțin timp înainte de ora 9.00 că operațiunea este în desfășurare în complexul fabricii, la aproximativ 15 kilometri sud-vest de Stuttgart. Autoritățile au confirmat că un suspect a fost arestat.

Angajații au raportat că focurile de armă s-au tras la Fabrica 56 a producătorului auto, unde este produsă și Clasa S.

Mercedes a confirmat că a avut loc un incident la uzină și că a luat legătura cu autoritățile, dar nu a mai detaliat.

"Suntem în contact cu autoritățile și încercăm să lămurim faptele. Siguranța angajaților este pe primul loc", a spus compania într-un comunicat.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite