O nouă fabrică de furgonete electrice va fi construită de Mercedes-Benz în Europa

0
Publicat:

Mercedes-Benz a anunțat luni că a ales între Polonia, Ungaria și România locația unde își va construi noua fabrică de furgonete electrice, la scurt timp după ce Rivian a întrerupt colaborarea.

Mercedes-Benz a anunțat unde va face noua sa fabrică de furgonete electrice
Mercedes-Benz a anunțat unde va face noua sa fabrică de furgonete electrice

Mercedes-Benz Vans a anunţat luni că va investi peste un miliard de euro pentru a construi prima sa fabrică unde vor fi produse exclusiv furgonete electrice, în Jawor, Polonia, în aşteptarea aprobării condiţiilor, cum ar fi semnarea acordurilor privind subvenţiile acordate acestei investiţii, transmite Reuters.

Producătorul de furgonete, divizie a grupului german Mercedes-Benz, a semnat cu Guvernul de la Varşovia şi alţi parteneri o scrisoare de intenţie pentru adăugarea unităţii de producere a furgonetelor electrice la uzina sa din Jawor, unde face baterii şi motoare cu combustie internă pentru Mercedes-Benz Cars.

Fabrica va fi a patra în reţeaua europeană a Mercedes-Benz de producere a furgonetelor, care se reorganizează, urmând să fabrice pe platforma sa doar furgonete electrice.

O posibilă extindere a activităţii fabrice, prin intermediul societăţii mixte pe care o deţine cu Rivian nu va mai avea loc deoarece compania americană are alte priorităţi, se arată într-un comunicat al Mercedes, care confirmă informaţiile de la Rivian.

În septembrie, Mercedes-Benz Vans şi Rivian au încheiat un memorandum de înţelegere privind producerea de furgonete electrice într-o fabrică din România, Polonia sau Ungaria, în următorii ani, în cadrul unei societăţi mixte.

Rivian a anunţat luni că societatea mixtă pe care o deţine cu Mercedes-Benz va lua o pauză deoarece firma se va concentra pe afacerile sale comerciale şi de consum, pentru a spori fluxul de numerar al operaţiunilor sale din SUA. 

"Întreruperea parteneriatului reflectă procesul prin care evaluăm permanent proiectele noastre majore, în timp ce ţinem cont de condiţiile economice actuale şi anticipate", a afirmat directorul financiar al Rivian, Claire McDonough.

Cele două companii urmau să construiască două autoutilitare mari, una bazată pe platforma VAN.EA a Mercedes-Benz şi cealaltă bazată pe platforma electrică Rivian Light Van, la uzina, care va fi prima deţinută de Rivian în Europa.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite