Armata ucraineană, despre situația din Bahmut: Este „extrem de tensionată”

0
Publicat:

Situaţia din jurul orașului Bahmut este „extrem de tensionată”, a admis marţi comandantul forţelor terestre ale Ucrainei, Oleksandr Sîrkîi. Forțele armate ruse caută încă din vară să ocupe acest oraș din regiunea Donețk, în estul Ucrainei.

Bahmut, un oraș distrus de lupte FOTO Profimedia
Bahmut, un oraș distrus de lupte FOTO Profimedia

„Situaţia din jurul Bahmut este extrem de tensionată”, a declarat Oleksandr Sîrkîi, citat de centrul de presă al armatei ucrainene.

„Inamicul a trimis la atac unităţile cele mai bine pregătite ale (companiei militare private, n. red.) Wagner, care încearcă să străpungă apărarea trupelor noastre şi să încercuiască oraşul”, a precizat el.

Luni seara, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a admis la rândul său că situaţia trupelor sale în jurul Bahmut devine foarte dificilă.

Şeful Wagner, oligarhul Evgheni Prigojin, a revendicat sâmbătă capturarea satului Iahidne, situat în apropiere de Bahmut. Însă această informație a fost dezminţită duminică de către armata ucraineană, care a anunţat că forţele sale au respins atacurile ruse în acea zonă.

Forțele armate ruse, care încearcă să încercuiască oraşul, ar fi reuşit să taie mai multe rute de aprovizionare ale trupelor ucrainene. Acestea din urmă, susţine Wagner, ar fi detonat barajul Pivnivtcinîi, la vest de Bahmut. Dar și această informaţie nu a fost neconfirmată de alte surse.

O eventuală cădere a Bahmutului, scena unora dintre cele mai sângeroase lupte ale războiului din Ucraina, le-ar deschide forțelor armate ruse calea către oraşele Sloviansk şi Kramatorsk, principalele redute ale armatei ucrainene în regiunea geografică Donbas, formată din Donețk și Lugansk, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite