Armata ucraineană anunţă că a lansat peste 100 de atacuri împotriva invadatorilor ruşi

0
0
Soldaţi ucraineni în apropiere de Mîkolaiv FOTO EPA-EFE
Soldaţi ucraineni în apropiere de Mîkolaiv FOTO EPA-EFE

Armata ucraineană a lansat peste 100 de atacuri împotriva unor poziţii ocupate de armata rusă în sudul Ucrainei, a anunţat vineri Comandamentul Operaţional Sud al Ucrainei.

Armata rusă a pierdut 57 de militari, şase vehicule blindate şi trei motorizate în urma acestor atacuri purtate cu unităţi de rachete, artilerie şi avioane, transmite presa ucraineană.

De cealaltă parte, armata rusă a continuat să bombardeze, cu artilerie şi lansatoare de rachete, instalaţii industriale, infrastructura urbană şi suburbană din regiunea Mîkolaiv.

„Duşmanul vrea să exercite presiune psihologică asupra civililor, încercând să-i oblige să accepte noul sistem impus”, denunţă armata ucraineană.

De asemenea, atacurile armatei ruse continuă în regiunea Odesa, în scopul de a face un coridor terestru cu peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Inamicul rus ar fi mobilizat în Marea Neagră un grup naval alcătuit din patru vase militare şi două submarine înarmate cu peste 30 de rachete de croazieră de tip Kalibr.

În plus, potrivit armatei ucrainenii, ocupanţii ruşi insistă să organizeze un pseudo-referendum privind alipirea regiunii Herson, din sudul Ucrainei, la Rusia.

„Steagurile Ucrainei sunt vizibile pe toate străzile din Herson, dovadă a faptului că populaţia nu acceptă simbolurile, puterea şi stilul de viaţă impuse de duşman”, se arată în comunicat.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite