„Armata Rusă a trecut la modul buldozer” în direcția Bahmut. Lovesc masiv cu tot ce au zonele populate

0
Publicat:

Maiorul Gărzii Naționale, șeful Statului Major al Brigăzii a IV-a de artilerie „Rubij”, Denis Nagorni, a declarat la televiziunea națională ucraineană că trupele ruse au activat artileria și aviația în direcția Bahmut .

artilerie rusă în Ucraina

"Ei efectuează atacuri masive asupra orașelor. Au trecut la modul "buldozer", adică ceea ce nu pot lua, ei încearcă să distrugă. Așa cum Bahmut a fost șters de pe fața pământului", a subliniat ofițerul.

Potrivit acestuia, ocupanții au început să folosească și mai mult dronele FPV și UAV-urile Lancet pentru a ataca echipamentele militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Trupele Federației Ruse continuă să năvălească în grupuri mici și mijlocii de infanterie de 10-50 de oameni cu sprijinul vehiculelor blindate.

„Rușii înaintează în direcția Bilogorivka, Spirni. Și-au concentrat eforturile în special în direcția Bohdanivka cu scopul de a ajunge pe canalul Siverski Doneț-Donbas pentru a începe cucerirea Ceasvoi Iar. Până acum nu au reușit. Invadatorii încearcă să avanseze și în zona Klișchiivka și Andriivka”, - a subliniat Nagorni.

Anterior, Nagorni a raportat că există tot mai multe atacuri ale ocupanților în direcția Bahmut , deoarece Federația Rusă are o mulțime de resurse umane. Cu toate acestea, în prezent, niciuna dintre părți nu câștigă avantaje operaționale în lupte.

Ce orașe intenționează să captureze rușii până la sfârșitul iernii

Rușii ar putea forța capturarea orașului Kupiansk, din regiunea Harkov, în săptămânile următoare. Gruparea lor militară din zonă pare mai puțin epuizată decât unitățile rusești care avansează în alte părți din estul Ucrainei, susține Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul său.

Citând oficiali ucraineni, ISW spune că forțele ruse urmăresc să captureze Kupiansk și Borova în timpul iernii anului 2024. Cucerirea acestor orașe de către Rusia ar forța probabil forțele ucrainene să părăsească malul estic al râului Oskil din regiunea Harkov și ar crea condiții pentru viitoarele operațiuni ofensive rusești pe linia Kupiansk-Svatov-Kreminna. În același timp, ritmul operațiunilor rusești în direcția Kupian și configurația forțelor ruse în regiunile ocupate Lugansk și Harkov, în general, nu indică o amenințare a unei ofensive rusești pe scară largă.

ISW consideră că este puțin probabil ca forțele ruse să fi acumulat suficiente forțe în regiunea Belgorod pentru a sprijini lansarea de operațiuni ofensive la scară largă cu atacuri în nordul sau nord-estul regiunii Harkov.

Cu toate acestea, se pare că rușii au reconstruit treptat unități care au fost sever epuizate în timpul contraofensivei ucrainene din septembrie 2022 și în timpul ofensivei ruse eșuate din iarna-primăvara anului 2023. Așa că acum comandamentul rus intenționează să folosească aceste unități restaurate pentru a consolida ofensiva localizată pe care trupele ruse au lansat-o în regiunea Harkov în octombrie 2023.

În același timp, ISW subliniază că este un atac localizat. Cercetătorii sunt de acord cu evaluarea armatei ucrainene, care nu observă modificări în componența trupelor ruse din regiunea Harkov și pe teritoriile Rusiei care se învecinează cu regiunea Harkiv. Intensitatea atacurilor rusești în direcția Kupian chiar a scăzut oarecum în ultimele trei zile din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Adică, trupele ruse pot intensifica acțiunile ofensive, dar nu pot începe o operațiune ofensivă la scară largă de către acele grupuri care se află în prezent în direcția Kupiansk.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite