Armata britanică ar putea ajuta la funcţionarea serviciilor publice în cazul unei greve

0
Publicat:

Guvernul britanic ia în considerarea varianta de a pune armata să înlociiască angajații serviciilor publice în cazul în care aceștia ar intra în grevă, a anunţat duminică preşedintele Partidului Conservator, Nadhim Zahawi, relatează Reuters.

Proteste în Marea Britanie faţă de creşterea costului vieţii FOTO Profimedia
Proteste în Marea Britanie faţă de creşterea costului vieţii FOTO Profimedia

Regatul Unit se confruntă deja cu acţiuni de protest împotriva creşterii facturilor la energie. Sâmbătă, militanţi din mai multe organizaţii neguvernamentale au ocupat instituţii, sedii de societăţi energetice şi magazine din Londra, Manchester, Liverpool şi alte oraşe britanice.

Guvernul de la Londra le-a cerut în mod repetat lucrătorilor să renunţe la acţiunile de protest, explicând că nu îşi poate permite să majoreze salariile pentru a putea acoperi creşterea inflaţiei şi că, în orice caz, eventualele majorări ale remuneraţiilor ar antrena o sporire a preţului carburanţilor şi, ulterior, a preţului final, în dauna consumatorilor înşişi, scrie Agerpres.

„Mesajul nostru către sindicate este să spunem nu este momentul pentru grevă, este momentul pentru a încerca să negociem. Dar în absenţa acestui lucru, pentru guvern este important să aibă planuri de rezervă'', a explicat Nadhim Zahawi într-o declaraţie pentru Sky News.

Publicaţia Sunday Times a relatat că guvernul condus de premierul Rishi Sunak, care se confruntă cu numeroase probleme economice, ar putea revitaliza planurile ce prevăd limitarea activităţilor greviste în rândul angajaţilor din sectorul public, inclusiv al personalului NHS, profesorilor şi pompierilor.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite