Alegeri în Spania: Dreapta şi extrema dreaptă au fost „înfrânte“, spune premierul Sanchez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul socialist spaniol, Pedro Sánchez, care păstrează şansa de a rămâne la putere după ce a limitat câştigul opoziţiei de dreapta, a afirmat duminică seară că dreapta şi extrema dreaptă au fost "înfrânte" la alegerile legislative.

Pedro Sánchez rămâne la putere
Pedro Sánchez rămâne la putere

"Blocul retrograd al Partidului Popular (dreapta) şi Vox (extremă dreapta) a fost înfrânt", a declarat el în faţa militanţilor socialişti entuziaşti adunaţi în faţa sediului Partidului Socialist din centrul Madridului, scrie Agerpres.

"Suntem mult mai numeroşi cei care ne dorim ca Spania să continue să avanseze", a adăugat el.

Potrivit rezultatelor aproape definitive, Partidul Popular (PP) al lui Alberto Nunez Feijoo totalizează 136 de locuri dintr-un total de 350 ale Congresului Deputaţilor, iar partidul de extremă dreapta Vox, singurul său aliat potenţial, 33 de locuri (-19).

PP şi Vox ar totaliza astfel doar 169 de locuri, departe de majoritatea absolută necesară guvernării, care este de 176.

Partidul Socialist al lui Sanchez era creditat cu 122 de deputaţi (+ 2), iar Sumar, aliatul său din stânga radicală, cu 31.

Dar Sanchez, la putere de cinci ani, se află într-o poziţie mai bună decât rivalul său şi poate spera să rămână în fruntea guvernului, deoarece are şansa să obţină sprijinul partidelor basce şi catalane pentru care Vox este un duşman.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite