Albania: Doi ruși și un ucrainean, arestați când încercau să intre într-o uzină de armament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi ruşi şi un ucrainean au încercat să intre cu forţa într-o uzină de armament din Albania, rănind doi militari locali care le blocau drumul, a anunţat sâmbătă Ministerul albanez al Apărării, potrivit AFP.

Fabrica de armament Grmash producea puști AK 47 în timpul comunismului FOTO Arhivă
Fabrica de armament Grmash producea puști AK 47 în timpul comunismului FOTO Arhivă

Unul dintre suspecţi a atacat paznicii în timp ce încerca să facă fotografii la fabrica din Gramsh (centru), unde sunt distruse arme nefolosite, potrivit unui comunicat al Ministerului albanez al Apărării.

„În încercarea de a evita controlul, unul dintre cetăţenii ruşi, identificat după iniţialele M. Z., în vârstă de 24 de ani, a folosit un spray neuroparalizant împotriva a două gărzi” care supravegheau fabrica, spune sursa citată.

Bărbatul a fost ulterior arestat. Alţi doi bărbaţi, un rus în vârstă de 33 de ani identificat drept S. T. şi un ucrainean în vârstă de 25 de ani identificat drept F. A., au fost la rândul lor arestaţi în apropierea fabricii.

Doi militari albanezi au fost transportaţi la un spital din Tirana după ce au suferit răni la nivelul ochilor, potrivit comunicatului preluat de AFP și Agerpres.

Premierul albanez Edi Rama a anunțat că cele trei persoane sunt „suspectate de spionaj”.

Poliţia militară, precum şi serviciile de informaţii şi de luptă împotriva terorismului, s-au deplasat a faţa locului pentru a investiga incidentul. 

Baza militară Gramsh se află la mai bine de 70 de kilometri de plajele albaneze, frecevntate vara de numeroși turiști ruși și ucraineni, precizează agenția de presă Reuters.

Potrivit Reuters, în perioada comunismului, uzina de la Gramsh era folosită pentru producerea puştilor de asalt AK 47. Albania este din 2009 stat membru NATO.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite