Alarmă în Cehia, după ce 3 diplomați au murit subit în 5 luni. Apelul ministrului de Externe

0
Publicat:

 Ministrul ceh de externe Jan Lipavský a trimis o scrisoare personalului ministerului de externe în care le cere să găsească un echilibru între viața profesională și cea personală, după ce trei diplomați cehi cu vârste cuprinse între 46 și 55 de ani au murit subit în ultimele cinci luni, scrie politico.eu.

Jan Lipavský, ministrul ceh de externe FOTO: Facebook
Jan Lipavský, ministrul ceh de externe FOTO: Facebook


În scrisoare, Lipavský le cere angajaților din ministerul de externe să nu subestimeze necesitatea de a se îngriji de sănătatea lor fizică și mentală. "Să nu uitați că fiecare loc de muncă, inclusiv al nostru, are propriile valori și ambiții, dar și limite "sănătoase", se arată în scrisoare, adăugând că ar fi indicat să se găsească un echilibru între viața profesională și cea de familie.

Moartea celor trei diplomați, care au decedat din cauze naturale, "arată că poziția de diplomat presupune să lucrezi în condiții extrem de dificile și adesea în izolare față de familie", a spus Lipavský. "Colegii noștri își desfășoară acest serviciu chiar și în zone de război, sub măsuri de securitate stricte și cu o mobilitate limitată în țara de detașare. Diplomații sunt expuși nu numai la o mare presiune în viața lor profesională și personală, ci și la condiții climatice adesea dificile."

Lipavský a declarat că ministerul său este pregătit să facă schimbări pentru a-i ajuta pe diplomați să facă față presiunilor din munca lor. Printre măsurile aflate în discuție se numără creșterea serviciilor de sprijin psihologic pentru diplomați și familiile acestora.

"Există un sistem de sprijin la Ministerul Afacerilor Externe, inclusiv un psiholog", a declarat ambasadorul ceh la UE, Edita Hrdá. Scrisoarea lui Lipavský se referă, de asemenea, la angajații reprezentanțelor permanente.

"Înainte de președinție, am reflectat asupra modului de a evita suprasolicitarea și epuizarea", a adăugat Hrdá, referindu-se la mandatul de șase luni al țării sale la conducerea Consiliului UE, care s-a încheiat la sfârșitul anului 2022. "Ca o chestiune de principiu, respectăm să avem weekend-uri libere. În timpul președinției, atunci când a fost posibil, cel puțin o zi pe săptămână complet liberă."

Luna trecută, ambasadorul adjunct al Republicii Cehe în Israel, Monika Studená, a murit subit la vârsta de 50 de ani. În februarie, Jakub Dürr, ambasadorul ceh în Polonia și fost reprezentant permanent al Republicii Cehe în UE, a murit la vârsta de 46 de ani. Iar în noiembrie 2022, ambasadorul ceh în Elveția și Liechtenstein, Kateřina Fialková, a murit subit la vârsta de 55 de ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite