O copilă de 13 ani din China a cheltuit o mică avere a părinților pe jocuri video

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O copilă, în vârstă de 13 ani, din provincia chineză Henan a cheltuit în patru luni 449.500 de yuani (circa 64.000 de dolari) pe jocuri video. Fata a folosit cardul de debit al mamei sale, relatează South China Morning Post.

Copila a cheltuit circa 64.000 de dolari pe jocuri video. Foto: Pixabay
Copila a cheltuit circa 64.000 de dolari pe jocuri video. Foto: Pixabay

Mama copilei, Wang, a descoperit că îi lipseau bani abia atunci când o profesoară i-a transmis acesteia că se teme că fata era dependentă de jocurile online, după ce a observat că petrecea mult timp pe telefon la școală. În momentul în care Wang a verificat soldul bancar, a văzut că mai avea doar 0,5 yuani. 

Într-un videoclip publicat online, femeia este văzută răsfoind extrasele bancare care detaliază fiecare tranzacție pe care fiica ei a făcut-o. În continuare, copila a recunoscut că a cheltuit 120.000 de yuani pentru cumpărarea jocurilor, 210.000 de yuani pentru achiziții în joc și circa 100.000 de yuani pentru cumpărarea de jocuri pentru minimum 10 dintre colegii ei de clasă.  

De asemenea, fata a mărturisit faptul că a fost constrânsă de colegii ei să le cumpere jocuri și, deși a fost speriată de solicitările acestora, i-a fost teamă să ceară ajutorul profesorilor. Ea a mai adăugat că nu știa de unde provin banii, iar când a găsit acasă un card de debit, l-a conectat pur și simplu la smartphone. 

Totodată, și-a amintit că mama sa i-a spus PIN-ul în eventualitatea în care ar fi avut nevoie de bani urgent. Mai mult decât atât, pentru a ascunde faptul că a folosit cardul, copila a șters toate tranzacțiile de pe telefon. 

Un studiu din anul 2022 al Universității McGill privind dependența de smartphone-uri a urmărit 34.000 de persoane cu vârste cuprinse între 15 și 35 de ani din 24 de țări, printre care Statele Unite și Japonia, și a constatat că în China se află cel mai mare număr de dependenți. 

În luna februarie, o fată de 14 ani din nordul Chinei era să moară după ce a petrecut 81 de ore pe telefon, iar în anul 2021 o copilă de 13 ani din sudul Chinei și-a înjunghiat mama după ce aceasta din urmă s-a plâns de dependența ei de telefon. 

China



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite