VIDEO Viaţă dublă/ Măturătorul ajuns avocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viaţa dublă a unui argentinian de 41 de ani a ajuns subiect de primă pagină în ziarele din întreaga lume. Marcelo Iriarte îşi continuă munca pe străzile din Buenos Aires în fiecare zi, în paralel cu studiile de Drept pe care le urmează la Universitate.

VEZI VIDEO AICI!

Argentinianul Marcelo Iriarte, acum în vârstă de 41 de ani, a fost nevoit să muncească de la opt ani, pentru că provine dintr-o familie săracă. „Vindeam ziare pe stradă şi bomboane în autobuze, iar uneori vindeam toată marfa pentru că oamenilor li se făcea prea milă", povesteşte el, citat de AFP. 

Mai citeşte şi:

Moment istoric pentru maghiari - s-a acordat prima diplomă cu antetul Universităţii Partium

Viaţa i s-a schimbat radical când avea 27 de ani şi lucra ca şofer de autobuz pe linia 126. Cea care i-a schimbat destinul se numea Laura.

„Aici lucra fata care mi-a schimbat viaţa", spune Marcelo arătând spre o veche uzină dezafectată. Bărbatul îşi aminteşte că Laura îl îndemna să se apuce de învăţat şi „să lase" autobuzul. Tot ea l-a înscris la liceu. „A rămas ca o imagine, ca un miracol. Nu am mai revăzut-o", spune el.

Transformare radicală

În prezent, Marcelo se trezeşte la ora 4 dimineaţa pentru cursul de Drept de la ora 7 şi nu se întoarce acasă mai devreme de miezul nopţii, după cursurile de seară.

El pare că păşeşte pe treptele Universităţii din capitala Argentinei cu lejeritatea unui turist.

„Te-am văzut la televizor, în presă. Ai devenit celebru", îi spune profesorul său de Drept, Adrian Carta, iar una dintre colegele sale de clasă spune că Marcelo nu a avut niciodată nevoie de ajutorul lor, ci, mai degrabă, el este cel care i-a ajutat.

„Studiile mi-au dat libertatea de a gândi", declară el. Însă, viaţa pe care bărbatul o ducea înainte nu s-a încheiat: el îşi continuă munca de măturător pe străzile din Buenos Aires în fiecare zi, între orele 13.00 şi 21.00.

„Este o poveste care s-a terminat bine, însă nu există un happy-end", spune Marcelo, marcat de nostalgie. Bunăstarea materială nu îl interesează şi o vede doar ca pe un mijloc de a-şi depăşi condiţia.

El consideră că meseria de avocat nu îi oferă siguranţa pe care i-o dă Cliba, compania publică de salubritate a capitalei. Şeful său, Miguel Noell, de 59 de ani, nu este de acord cu el: „Drumul e «curăţat», iar orizontul e imens. Marcelo trebuie să plece. Nu vreau să îl mai văd aici". 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite