VIDEO Cum scapi de ţiuitul din urechi: tehnică simplă pentru atenuarea tinitusului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O simplă tehnică ne poate scăpa de ţiuitul din urechi
O simplă tehnică ne poate scăpa de ţiuitul din urechi

Ţiuitul din urechi, în termeni medicali - „tinitus“, este o problemă de sănătate nu numai deranjantă pentru suferinzi, dar şi deranjantă. Perceperea anormală a unor zgomote în ureche poate afecta organismul pe o perioadă îndelungată de timp, poate influenţa negativ somnul, capacitatea de concentrare, ducând chiar la tulburări psihice grave.

Această problemă auditivă nu are un singur tratament. Tinitusul este tipul de afecţiune care are nevoie de un tratament personalizat, cauzele lui fiind diverse: de la un şoc auditiv până la o tumoare glomică în sinusul carotidian, cel care conţine chemoreceptorii ce monitorizează nivelurile de oxigen, dioxid de carbon şi ionii de hidrogen din sânge. 

Însă, medicul Jan Strydom a descoperit o tehnică simplă care a avut rezultate în multe cazuri, potrivit site-ului health.learininginfo.org. Punând în practică un simplu joc cu degetele, ţiuitul din urechi dispare, măcar pentru câteva momente.

O tehnică simplă cu rezultate uimitoare

În primul rând, podul palmelor trebuie pus peste urechi. Degetele vor fi orientate spre spatele capului. Degetele mijlocii trebuie poziţionate unul spre celălalt, puţin deasupra punctului unde se termină craniul. Acum, degetul arătător de la ambele mâini trebuie ridicat şi pus peste cel mijlociu. Pe urmă este simplu: repetând mişcarea cu degetul arătător peste mijlociu mai rapid, bate cu arătătorul la baza craniului ca într-o tobă. De fapt, cu palmele care acoperă urechile, se va şi auzi ca o tobă. 

Repetaţi bătaia de 40-50 de ori. Depinzând de severitatea ţiuitului, poţi repeta această tehnică de câteva ori pe zi.

Tinitus: cum scăpăm de ţiuitul din urechi


Citeşte şi:

Picioare în formă, cu tratamente uşoare

Senzaţie de picioare „grele”, cârcei şi miros neplăcut? Toate aceste neplăceri se pot „trata” uşor cu ajutorul remediilor oferite de natură. Iată câteva ponturi: dafinul previne crampele, salvia împrospătează, iar frunzele de alun  reduc retenţia de apă.

Cum să-ţi controlezi dereglările hormonale în mod natural

Cu dereglările hormonale nu este de glumit. Deşi toate analizele ies bine, hormonii îţi pot da bătăi de cap: acnee, crampe menstruale puternice şi chiar lipsa apetitului sexual. Însă există remedii care îţi pot reface echilibrul hormonal.

VIDEO Când muzica salvează vieţi. Există urgenţe „muzicale“?

Puterea muzicii este atât de mare, încât în multe cazuri reorganizează activitatea creierului, ba chiar stimulează mecanismele de vindecare ale organismului şi salvează vieţi. Toate aceste teorii sunt demonstrate ştiinţific, dar, mai mult decât atât, le-au simţit pe pielea lor o mulţime de oameni din jurul tău sau poate chiar şi tu.

Beneficii surprinzătoare ale ceaiului: te scapă de cearcăne şi de mirosul urât al picioarelor

Ceaiul, foarte potrivit pentru vremea rea şi friguroasă, dar nu la fel de bine savurat fierbinte pe caniculă, are foarte multe beneficii pentru sănătate. Pentru britanici, cel puţin, este răspunsul la orice problemă: te calmează după o zi de muncă, îţi ia durerea cu mâna şi chiar îţi intensifică procesele gândirii.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite