Usturoiul, o soluţie inedită împotriva căderii părului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru regenerarea părului, încearcă masca pe bază de usturoi şi ulei de măsline  / FOTO Arhivă
Pentru regenerarea părului, încearcă masca pe bază de usturoi şi ulei de măsline  / FOTO Arhivă

Consumat ca atare, usturoiul are numeroase proprietăţi terapeutice. Dar el se face remarcat şi în uz extern, dovedindu-se un remediu excelent pentru oprirea căderii părului. Află în continuare cum se prepară masca pe bază de usturoi care întăreşte rădăcina firului de păr.

Usturoiul, denumit ştiinţific allium sativum, este un concentrat de aminoacizi, vitamine, minerale şi oligoelemente. Alicina, substanţa care dă mirosul specific usturoiului, acţionează ca un puternic antibacterian, antiviral şi imunomodulator.

Pentru cei care sunt gata să treacă peste mirosul puternic al usturoiului, în cartea sa „L’Ail Malin“ (Usturoiul isteţ), Alix Lelief-Delcourt oferă o reţetă care se poate prepara acasă. „Se curăţă şi se zdrobesc cinci căţei de usturoi, se adaugă 50 de mililitri de ulei de măsline, se amestecă şi se lasă una-două zile la temperatura camerei. Această mască se aplică la rădăcina firelor de păr, se masează pielea capului şi se lasă masca 30-60 de minute pe păr. Apoi se spală cu şamponul obişnuit. Pentru evitarea mirosului intens şi neplăcut, pe păr se poate pulveriza oţet de cidru, mirosul atenuându-se în câteva minute“, potrivit metronews.fr.

Usturoiul stimulează microcirculaţia, iar datorită acestui efect redă vitalitatea rădăcinilor podoabei capilare, îi stimulează creşterea şi contribuie la stoparea căderii firelor de păr. Un alt avantaj este faptul că, datorită calităţilor sale antibacteriene, usturoiul însănătoşeşte pielea capului şi combate mătreaţa.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite