Topul remediilor care tratează herpesul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acoperă herpesul cu un strat de vaselină pentru a proteja rana împotriva bacteriilor şi pentru a accelera vindecarea ei.
Acoperă herpesul cu un strat de vaselină pentru a proteja rana împotriva bacteriilor şi pentru a accelera vindecarea ei.

Nu doar medicamentele din farmacii sunt eficiente în tratarea herpesului, ci şi cele oferite de farmacia verde a naturii. Îţi spunem care sunt acestea, cum să le prepară şi administrezi!

Herpesul este cauzat de virusul Herpes Simplex. Există două tipuri de virus: unul care determină apariţia leziunilor de la nivelul gurii şi unul care produce herpesul genital. Herpesul de la nivelul buzelor debutează cu o băşicuţă, care se măreşte, devine roşiatică şi dureroasă, iar după 24 de ore dă naştere unui mic mănunchi de băşicuţe gălbui.

După trei zile, aceste băşici se sparg şi formează o crustă, care dispare după 10 zile, fără să lase nicio urmă pe piele. Odată contractat, virusul herpetic rămâne în organism şi poate fi activat de diverşi factori: febră, infecţii, stres, arsuri provocate de soare sau alergii alimentare.

 

Ce poţi face ca herpesul să se vindece mai repede

Totuşi, multe persoane fac greşeala de a aplica machiaj direct pe rană, astfel încât aceasta să nu fie vizibilă, fără să ştie însă că nu fac decât să întârzie vindecarea herpesului. În schimb, este recomandat să acoperi herpesul cu un strat de vaselină pentru a proteja rana împotriva bacteriilor şi pentru accelerarea procesului de vindecare.

Aplică, de asemenea, un strat de cremă cu protecţie solară de îndată ce ieşi afară. În cazul în care afară bate vântul aplică o cremă intens hidratantă pentru a preveni extinderea herpesului. Totodată, poţi apela cu încredere la câteva remedii naturiste, care grăbesc vindecarea herpesului.

Ceaiul negru

Dacă leziunea a apărut deja, aplică un pliculeţ de ceai negru (înumai în prealabil în apă călduţă) direct pe rană şi masează locul vreme de câteva minute. Acest remediu atenuează durerea şi ajută la curăţarea rănii.

Află pe clicksanatate.ro şi alte remedii care ajută la tratarea herpesului

Când diabetul atacă nervii

Tratează naturist aftele!

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite