Singurul loc în care nu trebuie să depozitezi niciodată pâinea. Sfatul unui brutar

0
Publicat:

Pâinea este ingredientul de la la micul dejun și al sandvișurilor la prânz, precum și alimentul ideal pentru sosuri și supă la cină.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Randy George, o legendă a panificației și proprietarul Red Hen Baking din Middlesex, Vermont oferă sfaturi despre cum să depozităm pâinea, cum să o păstrăm proaspătă și cum să o facem să dureze mai mult timp, potrivit yahoo.com.

Pâinea nu se depozitează în frigider

"Frigiderele sunt medii uscate", explică George. Deoarece umiditatea inerentă a pâinii este o parte din ceea ce o face atât de delicioasă, punerea pâinii în orice mediu uscat va accelera procesul de îmbătrânire (și de învechire). Dacă vrei ca pâinea ta să dureze cât mai mult timp și să nu se usuce, nu o depozita absolut deloc în frigider.

Cel mai bun loc pentru a depozita pâinea

Dacă plănuiești să mănânci pâinea în câteva zile (pentru pâini cu crustă tare, de tip brutărie) sau o săptămână (pentru pâine la pungă), păstrează-o pe tejghea. George spune că acele pâini cu crustă nu ar trebui păstrate niciodată în pungi de plastic, pentru că le va înmuia aproape imediat crusta, schimbând exact ceea ce ne place la ele. După ce tăiați pâinea, o puteți pune înapoi în punga de hârtie în care probabil a venit, iar capătul îl puteți băga dedesubt. Sau, puteți încerca tehnica preferată a lui George. Doar puneți partea tăiată a pâinii pe tejghea sau pe planșa de tăiat, cu capătul din fund în aer. Astfel, partea expusă va rămâne protejată și vă veți asigura că pâinea rămâne mai proaspătă, mai mult timp.

Pentru pâinile moi, cum ar fi pâinea de sandviș, o pungă de plastic - cum ar fi cea în care a venit sau o pungă cu fermoar - este perfectă. Totuși, nu puneți aceste pâini nici în frigider! Aerul uscat poate pătrunde în continuare în plastic, făcând ca pâinea să se usuce rapid. Oricare ar fi tipul de pâine care vă place, s-ar putea să observați că aceasta se învechește mai repede în lunile de iarnă. Din nou, aerul uscat este vinovatul și, cu excepția faptului că trebuie să folosiți un umidificator în bucătărie 24 de ore din 24, 7 zile din 7, nu puteți face prea multe în această privință. Mentalitatea ajută: George le reamintește adesea clienților să se gândească la pâinea proaspătă ca la un "produs foarte perisabil".

Pâinea poate fi congelată

George recomandă congelarea pâinii pentru gospodăriile care nu au tendința de a consuma o întreagă pâine înainte ca aceasta să se strice sau dacă veți călători înainte de a vă putea bucura de pâine. Doar puneți-o într-o pungă de plastic făcută pentru congelator și stoarceți cât de mult aer puteți. Puneți pâinea în congelator și lăsați mașina rece a timpului să-și facă treaba.

Puteți congela pâini pretăiate, deși vor fi puțin mai uscate când le veți decongela. Dacă doriți să congelați o pâine întreagă sau o jumătate de pâine, puneți-o pur și simplu în pungă fără să o tăiați. Scoateți-o din congelator cu o zi înainte de a o mânca și lăsați-o să stea pe tejghea (în afara pungii de plastic) până când se dezgheață complet. Pentru o experiență aproape ca la cuptor, George recomandă să puneți pâinea la cuptor la 400 de grade cu o cratiță cu apă timp de 10 minute. Aburul va reînvia crusta - ca să nu mai vorbim, va face ca bucătăria să miroasă uimitor.

Ce tip de pâine rezistă cel mai mult

Pâinea produsă în masă în saci tinde să aibă cea mai lungă durată de depozitare, deoarece conține conservanți pentru a o menține proaspătă pe tot parcursul călătoriei sale prin lanțul de aprovizionare. Dar George are câteva sfaturi pentru a alege pâinea de panificație de lungă durată. Nu este o surpriză faptul că pâinile mai mari, cum ar fi o miche (în franceză pentru o pâine mare, rotundă și rustică), durează mai mult decât cele mici. De asemenea, pâinile cu procente mai mari de cereale integrale tind să rămână proaspete mai mult timp. Și, în cele din urmă, o pâine care a fost fermentată în mod natural (aluat acrișor) se va păstra mai mult timp decât o pâine făcută cu drojdie.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite