Semnul că ai putea fi alcoolic funcțional care te dă de gol în cârciumă: „Vei găsi inevitabil o scuză”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un expert în dependență a dezvăluit care este semnul că persoană ar putea fi un alcoolic funcțional și poate fi observat cu ușurință. „Va găsi inevitabil o scuză pentru a continua să bea”, susține specialistul.

Consumul de alcool creează dependență FOTO: Shutterstock
Consumul de alcool creează dependență FOTO: Shutterstock

Conform Centrelor de Tratare a Dependenței din Marea Britanie, un alcoolic care funcționează este cineva „cu o dependență de alcool, dar reușește să-și facă rutina zilnică”, scrie ladbible.com.

Cu toate acestea, deși s-ar putea să facă lucrurile fiind „prietenoși și sociali”, cei mai mulți dintre alcoolici nu sunt capabili să susțină acest „mod de viață pentru foarte mult timp”. 

„Inițial, ei intenționează să aibă doar unul sau posibil două pahare și ar putea dori sincer să creadă asta și să spună altora din compania dumneavoastră să reafirme această convingere. (...)Dar cineva se va transforma întotdeauna în mai mult, deoarece va găsi inevitabil o scuză pentru a continua să bea, fie că este o altă rundă, discutând cu o persoană nouă sau o ofertă pentru băuturi precum <happy hour>”, relatează publicația citată mai sus. 

Ei adaugă că oricare ar fi motivul, este „probabil ca persoana să găsească scuze pentru a continua să bea”, indiferent de ce.

Ce este toleranța funcțională la alcool?

Toleranța se formează cu un consum constant de-a lungul timpului și o lasă pe persoană care are nevoie de mai multă băutură pentru a simți efectele pe care le-a făcut cândva cu mai puțină. Dintr-un unghi științific, este momentul în care sistemul tău nervos central se obișnuiește cu o prezență continuă a etanolului.

Funcțiile creierului se adaptează, la fel și comportamentul, la efectele etanolului. Dezvoltarea unei toleranțe funcționale poate fi foarte riscantă, deoarece poate duce la leziuni ale organelor, pofte dureroase, dependență fizică și moarte potențială prin supradoză din cauza toxicității.

Ce spun experții? 

 Experții de Addictionresource notează că „toleranța funcțională este deosebit de comună în cazul consumului de alcool”. Ei explică: „Termenul <alcoolic funcțional> a devenit obișnuit pentru a descrie o persoană care este capabilă să funcționeze normal în timp ce consumă alcool fără efectele sale”.

Având în vedere acest lucru, o echipă de cercetători de la universitatea elvețiană ETH Zurich a dezvoltat un gel care ar putea ajuta la eliminarea mahmurelii.

Cum funcționează gelul?

Este făcut din fibrile de proteine ​​din zer împreună cu sare și apă pentru a transforma produsul într-un gel. Dacă credeți că cunoașteți cuvântul zer de undeva, este un produs al procesului de fabricare a brânzei, așa că cura de mahmureală este pe bază de lactate. Asta nu este tot în amestec, deoarece conține și fier, glucoză și aur (da, genul ăsta de aur).

Ceea ce ar trebui să facă este să schimbe descompunerea alcoolului din ficat în tractul digestiv, ceea ce înseamnă că ficatul nu va produce ceva numit acetaldehidă care contribuie la mahmureala. Funcționează doar atunci când există alcool în tractul gastro-intestinal, așa că nu te va ajuta cu otrăvirea cu alcool, care este o fiară cu totul mai periculoasă decât mahmureala

.Ce spun oamenii de știință?

În acest moment, ei spun că gelul pare să funcționeze pentru șoarecii cărora li s-a administrat alcool. Aplicarea gelului la 30 de minute după băut a redus nivelul de alcool la șoareci cu 40 la sută, iar cu cinci ore mai târziu nivelul de alcool din sânge a scăzut cu până la 56 la sută.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite