Ridichile combat hipertiroidismul, boala tiroidei care afectează şi inima. Ce alte alimente şi ceaiuri sunt indicate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tiroidă hiperactivă duce la exces de hormoni tiroidieni, afecţiune medicală cunoscută sub numele de hipertiroidism. Aceasta înseamnă că toate sistemele corpului sunt suprasocilitate.

Guşa, transpiraţiile abundente, tremuratul, anxietatea, insomnia, balonările, ochii roşii, ieşiţi din orbite sunt doar câteva dintre simtomele hipertiroidismului.

Hipertiroidismul este o boală a glandei tiroide care afectează mai mult femeile cu vârste între 25 şi 50 de ani, dar ea poate apărea şi la bărbaţi. Boala suprasolicită inima prin accelerarea metabolismului, iar pe termen lung  creşte riscul de insuficienţă cardiacă. La femei, hipertiroidismul duce la tulburări ale menstruaţiei şi este asociată cu infertilitatea.

Diagnosticul este pus în urma unui test de sânge care măsoară nivelul de hormon stimulator tiroidian în sânge – TSH. În hipertiroidism aceste niveluri sunt mai scăzute decât în mod normal ca urmare a faptului că organismul încearcă reducerea ritmului cu care glanda tiroidă produce hormonul T4.

Hiperactivitatea glandei tiroide este produsă cel mai frecvent de boala Graves ai cărei factori declanşatori nu sunt cunoscuţi. De vină ar putea fi stresul şi ereditatea. Se consideră că boala este autoimună, adică sistemul imunitar atacă glanda tiroidă.

Pe lângă tratamentul medicamentos prescris de medic, alimentaţia poate furniza o îngrijire suplimentară. Vorbiţi însă cu medicul curant înainte, este sfatul dr. Marilyn Glenville, în Cartea sănătăţii femeii.  

Sunt recomandate în special  alimente care inhibă în mod natural funcţionarea tiroidei, adică legume crucifere crude, precum varza, ridichile, conopida. Aceste alimente ajută la blocarea asimilării de iod de către tiroidă, de care e nevoie pentru producerea de T3 şi T4.

Totodată, ar trebui redus consumul de lactate. Deoarece pot furniza un nivel ridicat de iod în organism. Totodată, trebuie evitate băuturile care conţin coferină precum cafeaua, ceaiul şi băuturile carbogazoase, întrucât cofeina stimulează funcţionarea glandei tiroide.

Plantele medicinale care ajută la normalizarea funcţionării glandei tiroide sunt roiniţa – 2 linguri de planta la o cană de apă fierbinte, infuzată 10 minute. Se răceşte, se strecoară şi se bea o ceaşcă de 3 ori pe zi.

Talpa gâştei se recomandă în cazul în care unul dintre simptome este acelerarea bătăilor inimii. Infuzia se prepară asemenea celei de roiniţă.

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite