Remedii care te ajută să combaţi astenia de toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se întâmplă să te trezeşti obosit şi fără pic de forţă? Chiar şi după ce ai servit cafeaua de dimineaţă starea de oboseală persistă şi te ,,aduni”  cu greu pentru a face faţă sarcinilor de la serviciu. De vină poate fi astenia de toamnă, ce aduce mai multe modificări la nivelul organismului.

Trecerea de la temperaturile calde la unele mai scăzute, cantitatea mai mică de lumină şi alimentaţia dezechilibrată sunt doar câţiva dintre factorii care pot da peste cap ritmul biologic cotidian. Spre deosebire de bărbaţi, femeile sunt mai predispuse asteniei de toamnă, mai ales mamele.

Astfel, starea de oboseală, epuizarea fizică şi psihică şi chiar stările de depresie pot apărea frecvent pe parcursul toamnei. Înainte de a apela suplimentele din farmacie, încearcă leacurile din cămara bunicii!

Cătuşnica, ajutor în caz de astenie

Una dintre plantele care te pot ajuta în cazul asteniei de toamnă este şi cătuşnica. Prepară o tinctură din cătuşnica, adăugând 20 de g de plantă în 100 de ml de alcool de 70 de grade, după care laşi la macerat amestecul timp de 8 zile. Ulterior poţi lua 20-25 de picături de trei ori pe zi.

Rozmarinul, tonic puternic

Şi preparatele obţinute din rozmarin sunt recunoscute pentru efectele benefice asupra asteniei. Poţi prepara tinctura de rozmarin amestecând 10-15 linguri de rozmarin, un pahar de apă şi un pahar de alcool rafinat.

Află mai multe remedii pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite