Plante care îţi vin în ajutor dacă ai bilă leneşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De exemplu, remediile cu rostopască pot calma durerile abdominale provocate de bila leneşă.
De exemplu, remediile cu rostopască pot calma durerile abdominale provocate de bila leneşă.

În ultimii ani, dischinezia sau disfuncţia biliară, cunoscută în popor şi sub numele generic de „bilă leneşă", a început să afecteze din ce în ce mai multe persoane. Şi asta pentru că avem un ritm de viaţă sedentar, iar alimentaţia noastră este departe de a fi una sănătoasă.

Ce se întâmplă de fapt în organismul nostru şi de ce bila devine leneşă? Din cauza faptului că efortul necesar este prea mare, bila se blochează, nu se mai elimină, iar digestia se desfăşoară greoi.

În plus, grăsimile care nu sunt bine digerate suferă în intestin un proces de fermentaţie, cu eliberare de gaze şi spasm intestinal, de aici şi senzaţia de balonare şi durere pe care o simt cei cu bila leneşa după o masă cu multe calorii.

Ce alimentaţie trebuie urmată pentru a nu solicita prea tare bila

Cei care au o bilă leneşă ar trebui să aibă o dietă specială care să nu inclusă alimente care solicită prea mult fierea.

Sunt recomandare supele de legume, carnea de curcan (preparată la abur sau fiartă ori făcută pe grătar), peşte, brânză de vaci nu foarte grasă, lapte degresat şi multe fructe şi legume. Mai puteţi mânca şi pâine prăjită, însă nu în cantităţi mari.

Află pe clicksanatate.ro ce alte remedii sunt de ajutor dacă ai bila leneşă

Viață sănătoasăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite