Nucile pecan pot reduce riscul de boli de inimă și diabet. Cum trebuie consumate

0
Publicat:

Deși nucile pecan nu sunt chiar foarte populare, profilul lor nutrițional și textura moale, ca de unt, le fac incredibil de atrăgătoare. Sunt încărcate cu nutrienți precum antioxidanți, fibre, proteine, grăsimi nesaturate, fitonutrienți (compuși vegetali) și minerale.

Nuci pecan FOTO Pinterest
Nuci pecan FOTO Pinterest

Există, de asemenea, o multitudine de cercetări care asociază consumul nucilor pecan cu sănătatea inimii și controlul greutății.

Beneficiile pentru sănătate ale nucilor pecan

Alături de alte nuci, nucile pecan sunt cunoscute pentru conținutul lor „bun” de grăsimi nesaturate. Chiar dacă nucile pecan au gust de unt, nu conțin mai multe grăsimi decât orice alte nuci, notează publicația Today

De fapt, ele conțin cele mai multe fibre per porție, comparativ cu orice alte nuci de copac. Acești nutrienți, combinați cu antioxidanții, fitonutrienții și mineralele, fac din nucile pecan un climent potrivit pentru prevenția bolilor de inimă și controlul greutății.

Unul dintre primele studii privind sănătatea inimii a comparat 19 bărbați și femei cu niveluri normale de colesterol din sânge care au mâncat trei sferturi de cană de nuci pecan pe zi sau au evitat nucile timp de opt săptămâni.

Participanții care au consumat nuci pecan au înregistrat o reducere cu 10% a colesterolului LDL (rău) după 4 săptămâni și cu încă 6%, după 8 săptămâni. Autorii studiului atribuie această modificare grăsimilor nesaturate din nuci.

Un studiu mai recent a constatat că o mână de nuci pecan în fiecare zi (aproximativ 45 de grame) pot îmbunătăți anumiți markeri ai bolilor cardiovasculare și metabolice, cum ar fi diabetul de tip 2.

25 de adulți supraponderali și obezi au avut dietă bogată în nuci de pecan timp de 4 săptămâni, experiment în urma căruia cercetătorii au observat modificări pozitive ale funcției insulinei serice, rezistenței la insulină și celulelor beta pancreatice (care joacă un rol critic în gestionarea zahărului din sânge).

Grupul a prezentat, de asemenea, reduceri ale markerilor legați de bolile cardiovasculare.

Informații utile despre nucile pecan

Informații nutriționale

30 de grame (aproximativ 19 jumătăți) de nuci pecan nesărate au 196 de calorii, 3 grame de proteine, 20 de grame de grăsime, 4 grame de carbohidrați, 3 grame de fibre (11% din valoarea zilnică), 1,3 miligrame de zinc (10% din valoarea zilnică), 0,3 miligrame de cupru (35% din valoarea zilnică), 1,3 miligrame de mangan (60% din valoarea zilnică)

Cum se păstrează

Datorită naturii lor uleioase, nucile pecan se vor râncezi rapid dacă sunt lăsate afară la temperatura camerei. Pentru a păstra natura untoasă a nucilor, ele trebuies ținute într-un recipient ermetic în frigider sau congelator, timp de câteva luni.

Cum se consumă

Rețetele de nuci pecan pot varia de la deserturi dulci tradiționale până la preparate principale unice sărate. Un exemplu ar fi și untul de nuci pecan, care are un gust ușor dulceag. Se poate prepara acasă, cu ușurință, întucât este nevoie doar de niște nuci pecan și un robot de bucătărie sau un blender de mare viteză, precum și orice alte suplimente, după gust, cum ar fi: sare, scorțișoară sau puțin sirop de arțar. Deoarece nucile pecan sunt moi și au un ulei natural, se descompun ușor.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite