Nu reuşeşti să-ţi aminteşti ceva? Somnul îţi dublează şansele de a-ţi aminti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Nu reuşeşti să-ţi aminteşti ceva important? Un somn odihnitor îţi poate dubla şansele de a-ţi aminti o informaţie uitată, conform cercetătorilor.

Psihologul Nicholas Dumay, de la Universitatea Exeter, a elaborat un studiu în care voluntarilor li s-a cerut să-şi amintească câteva cuvinte inventate. Aceştia au fost împărţiţi în două grupuri, primul grup a petrecut o noapte albă, în timp ce al doilea grup a dormit 12 ore. 

Rezultate cercetării au confirmat faptul că un somn odihnitor a dublat şansele voluntarilor de a-şi aminti cuvintele din test, conform „Daily Mail”.

De asemenea, studiul a întărit convingerea cercetătorilor, conform căreia în timpul somnului creierul nostru repetă informaţiile pe care le-a semnalat ca fiind importante, arată sursa citată. 

În timp ce dormim, creierul nostru decodează şi retrăieşte amintiri recente. Doctorul Dumay consideră că studiile privind importanţa acestui proces repetitiv al creierului, care ne permite să accesăm nu doar amintiri recente, trebuie aprofundate pentru o înţelegere mai amplă. Însă, cu siguranţă, somnul este un ajutor de nădejde pentru memorie.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite