Minunatele beneficii ale boabelor de muştar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bobiţele de muştar alb, care asezonează atât de savuros carnea de vită, şi care dau un gust excelent marinatelor, fac deliciul gospodinelor de mai bine de 3000 de ani.

Vedetă în bucătrie de 3000 de ani

Acum 3 milenii, muştarul era cultivat, cu sârg, în China. Graţie împăratului Carol cel Mare al Franţei, boabele albe ajung şi în grădinile mânăstirilor din jurul Parisului. De aici, până la muştarul de Dijon, nu mai era decât un pas...

Savoarea lor e nepreţuită în bucătăria internaţională. În afară de condiment în sosuri şi tocăniţe, sunt folosite pentru a „îndulci” anumite preparate acide, şi au şi efect conservant. Sunt benefice pentru sănătate: triptofanul, considerat „aminoacidul fericirii”, se găseşte în cantităţi importante în seminţele de muştar.

Marii bucătari au un truc, pentru a „scoate” ce e mai bun din seminţele cu pricina: le prăjesc, pe sec, în tigaie, timp de câteva zeci de secunde, înainte de a adăuga carnea, legumele şi alte ingrediente de bază.

Medicament contra balonărilor

Mult timp, boabele de muştar au fost prescrise drept medicament, pentru a alina durerile de stomac, indigestiile, balonările, constipaţiile... şi se mai spunea că sunt un tratament excelent împotriva paraliziei.

Citeşte mai multe despre beneficiile boabelor de muştar pe clickpentrufemei.ro.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite