Înfruntă căldura cu încredere! Metodele mai puțin cunoscute de a rămâne hidratat cu băuturi reci la plajă

0
Publicat:

Una dintre cele mai mari provocări pe timpul vacanței la mare este să reușești să păstrezi băuturile reci, în timp ce ești la plajă. Asta pare cu adevărat greu, dacă  te gândești că temperatura poate fi de peste 30 de grade Celsius și nu ai un frigider în preajmă.

Cum să păstrezi berea rece la plajă  FOTO Pexels
Cum să păstrezi berea rece la plajă FOTO Pexels

Dar există o serie de metode prin care berea ta, sucul sau apa minerală pot să rămână reci pentru mai mult timp. Bine, poate nu chiar până la ora mesei, dar cel puțin suficient cât să o bei cu plăcere și să te menții hidratat.

În primul rând, atunci când transporți băutura la plajă trebuie să te gândești la o metodă, iar cea mai la îndemână este să utilizezi un termos sau sticlă termoizolantă. Sunt recipiente proiectate special pentru a menține băutura la aceeași temperatură pentru mai mult timp. Dacă ai ținut băutura la frigider pentru câteva ore înainte de a o pune în termos, aceasta va rămâne rece pentru multe ore.

De asemenea, ambalajele în care transportăm băutura ar trebui să fie opace, pentru a o proteja de razele soarelui, arată Stirile Pro TV.  

Poți improviza un material izolant

Cutiile de băuturi sau recipentele din sticlă întunecată sunt o opțiune excelentă. Acestea reduc expunerea la razele soarelui și ajută la menținerea temperaturii. În plus, putem folosi o folie de aluminiu, peste care punem un prosop gros cu care să le învelim. Acestea vor oferi o barieră suplimentară împotriva căldurii.

Dar berea nu o putem turna în termos. În cazul în care termosul sau sticla izolantă nu sunt o opțiune sau nu le avem la îndemână, putem folosi pungi sau recipiente termoizolante. Acestea sunt concepute pentru a menține temperatura și pot fi echipate cu gheață sau pungi de gheață pentru a menține lichidele reci. Cel mai important este însă să le sigilăm bine, pentru a preveni topirea gheții.

Altă metodă propusă de specialiști este să transportăm băuturile la plajă folosind recipiente speciale cu sistem de răcire integrat. Acestea pot fi găsite sub formă de rucsacuri sau genți, cu compartimente speciale în care se pot plasa pungi de gheață sau pachete cu gel răcoritor. Aceste recipiente sunt concepute să mențină băuturile reci pentru o perioadă mai lungă și pot fi ușor transportate datorită sistemului de curele și mânere.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite