Ia-ţi mineralele din farmacia verde!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remediile din coada-calului sunt indicate în lipsa de calciu
Remediile din coada-calului sunt indicate în lipsa de calciu

Ştiai că nu numai lactatele, ci şi plantele conţin calciu? Ai la îndemână şi multe alte plante ca să-ţi asiguri doza zilnică de minerale!

Orzul, sursă generoasă de calciu

Calciul este unul dintre cele mai importante minerale, de care atât organismul copiilor, cât şi al adulţilor are nevoie pentru o bună funcţionare. Ştim că acest mineral este bun pentru oase, însă avem nevoie de calciu pentru buna funcţionare a sistemului nervos şi a inimii. Apatia, insomnia, crampele musculare şi starea de leşin sunt câteva semne că ai putea avea lipsă de calciu. Una dintre cele mai bune surse de calciu este orzul. Bogat în săruri de calciu şi vitamine, orzul verde conţine de 11 ori mai mult calciu decât laptele. Pentru a trata anemia este indicat sucul de orz verde. Firele de orz se spală, după care se dau prin maşina de tocat şi centrifugă până se obţine un suc verde mai închis, cu un gust amărui. Poţi lua 50 de ml de suc concentrat de orz, pe care îl poţi dilua cu 50-100 de ml de suc de mere sau apă. Consumă câte un pahar pe zi, timp de 2-4 săptămâni (de două ori pe an).

Şi remediile din coada-calului sunt de ajutor în lipsa de calciu. Prepară un decoct din coada-calului, din 1-2 linguri de plantă uscată la un litru de apă, pe care le fierbi timp de 30 de minute. Poţi bea 2-3 căni pe zi. Preparatele din coada-calului nu sunt recomandate femeilor însărcinate, celor care alăptează şi nici copiilor deoarece planta poate conţine nicotină, dăunătoare pentru organismul mamei, cât şi al fătului. În caz de supradozare, pot apărea dureri în zona de jos a spatelui. 

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite