Hreanul, un valoros antibiotic natural

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hrean
Hrean

Rădăcinoasă folosită încă din vremea dacilor, hreanul nu este doar un aliment gustos, ci şi un leac pentru digestia lentă şi pentru stimularea memoriei. De-a lungul timpului, rădăcina de hrean şi-a căpătat renumele de energizant al organismului, de stimulent al circulaţiei, util în afecţiunile reumatice cronice şi în tulburările respiratorii. „Hreanul este un antibiotic natural, care combate mai ales infecţiile cu stafiloco

Conţine vitamine (în special C şi vitamine din complexul B), minerale (calciu, magneziu şi zinc), enzime şi compuşi sulfuraţi cu acţiune antiseptică asupra căilor respiratorii superioare (precum astmul, bronşita cronică) şi asupra căilor urinare (pielite şi cistite)", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Reţeta săptămânii: Salată asortată cu hrean

Timp de preparare: 20 de minute
Calorii: 60/porţie

Ingrediente: 3 sfecle roşii şi 2 mere rase, o legătură de mărar tocat, 2 linguri de hrean ras, 4 linguriţe de mentă pudră, patru linguri de ulei de măsline, 100 g brânză de capră, 200 g iaurt.

Preparare: Amestecaţi iaurtul, mărarul şi uleiul. Adăugaţi celelalte ingrediente şi asezonaţi salata cu pudra de mentă.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite