De ce ne întoarcem obosiți din concediu? Explicația unui medic: „Acest lucru dăunează extrem de mult!“

0
Publicat:

La revenirea din concediu, mulți dintre noi se simt mai obosiți decât înaintea zilelor libere. Un cunoscut medic a explicat care sunt cauzele oboselii, dar și ce ar trebui să nu facem pentru a evita o astfel de stare.

Oboseala de după concediu are mai multe cauze FOTO Shutterstock
Oboseala de după concediu are mai multe cauze FOTO Shutterstock

Oboseala de după concediu nu este normală. Cu toate acestea, mulți din noi am resimțit-o. Dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar Medicină de Urgență a explicat care sunt cauzele acestei stări.

 "Încercăm să vizităm cât mai multe obiective turistice, suntem mereu sub cronometru, ceea ce ne face să ne întoarcem mai obosiţi din vacanţă. Ideea de bază este echilibru. Să nu facem excese de niciun fel, să nu recurgem la toate activitățile pe care nu le-am făcut de-a lungul timpului

Sunt foarte mulţi oameni care se întorc cu cinci kilogram în plus, după ce au gustat din toate bunătățile de la all-inclusive, lucru care dăunează extrem de mult. De asemenea, şi somnul are de suferit dacă alegem să mergem prin cluburi în vacanţă", a declarat medicul pentru Antena 3.

De asemenea, pentru a evita o astfel de stare, specialistul recomandă să ne axăm pe timpul petrecut cu familia, prietenii, în aşa fel încât să găsim un echilibru între odihnă şi activități fizice pentru a ne întoarce cu forţe proaspete. Totodată, este importantă și o detoxifiere digitală pentru a ne deconecta de la problemele de la serviciu.

Dieta care combate stresul. Alimentele care te ajută să-l reduci și beneficiile lor pentru sănătate

În momentele de stres, mulți dintre noi simțim tentația de a recurge la alimente nesănătoase, de tip fast-food, dulciuri sau băuturi carbogazoase. În loc să ajute la reducerea stresului, consumul acestor alimente ne poate agrava starea.

De fapt, există o legătură strânsă între alimentație și starea noastră de bine, iar alegerea corectă a ceea ce mâncăm poate contribui inclusiv la gestionarea eficientă a stresului.

Potrivit experților în nutriție, anumite alimente pot juca un rol important în reducerea nivelului de stres și îmbunătățirea stării de spirit. Atunci când suntem stresați, organismul nostru reacționează prin eliberarea de hormoni de stres, cum ar fi cortizolul.

Consumul excesiv de alimente nesănătoase, care sunt bogate în zahăr, grăsimi și aditivi artificiali, poate afecta echilibrul hormonal și poate contribui la creșterea nivelului de cortizol în organism, implicit a stresului, anxietății, oboselii și irascibilității.

De partea cealaltă, alimentele bogate în nutrienți, vitamine și antioxidanți sprijină funcționarea optimă a creierului, sistemului imunitar și sistemului nervos. Potrivit experților în nutriție, există anumite alimente pot juca un rol important în reducerea nivelului de stres și îmbunătățirea stării de spirit.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite