Cum să tratezi o răceală acasă. Sfatul medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă sunteți răcit, este posibil să vă confruntați cu tuse sau congestie nazală. Este posibil să vă confruntați cu „febră, oboseală și dureri musculare”, potrivit dr. Christopher Scuderi, medic de familie din Jacksonville, Florida, relatează Huffington Post.

Hidratarea este o modalitate esențială de a trata răceala. Foto: Arhivă
Hidratarea este o modalitate esențială de a trata răceala. Foto: Arhivă

Experții au dezvăluit că există lucruri pe care le puteți face acasă pentru a vă ajuta să vă simțiți puțin mai bine pe toată durata răcelii. 

„În mod fundamental, pentru a trata orice infecție virală, cel mai important lucru pe care îl putem face este să oferim corpului nostru suficientă odihnă, să ne concentrăm pe hidratare și calorii bune”, a declarat Dr. Dhaval Desai, director la Emory St. Joseph's Hospital din Atlanta. 

De asemenea, el notează că aceste calorii bune includ alimente bogate în proteină (ouă, pește, pui, iaurt grecesc, unt de arahide) și carbohidrați pentru energie. În plus, acesta recomandă evitarea alimentelor procesate și băuturilor cu cafeină. 

Dr. Judith Flores, pediatru din New York, adaugă că ar trebui să nu consumați alcool. 

Hidratare 

Hidratarea este o modalitate esențială de a trata răceala. Clinica Mayo recomandă să beți apă, suc sau apă cu lămâie  

Acordă prioritate somnului 

Există un motiv pentru care ești mai obosit atunci când ești răcit. Corpul tău tânjește după odihnă pentru a-l ajuta să se recupereze după boală.  

Îngrijire simptomatică 

Tratarea unei răceli este „totul despre îngrijirea simptomatică", ceea ce înseamnă că ar trebui să abordați simptomele care vă deranjează cel mai mult. 

Miere 

Medicii spun că puțină miere poate ajuta la suprimarea tusei. Studiile au arătat că mierea poate reduce tusea la copii și adulți, spune Desai, dar rețineți că aceasta este destinată doar copiilor cu vârsta de peste un an. 

Gargară cu apă sărată  

Dacă ai dureri în gât, gargara cu apă sărată funcționează foarte bine și este simplu de făcut", a afirmat Dr. Christopher Scuderi, un medic de familie din Jacksonville, Florida. 

Umidificator cu ceață rece 

 „Folosirea unui umidificator cu ceață rece este un lucru pe care îl recomand adulților și copiilor", spune Flores. „În mod specific, reduce congestia prin adăugarea de umiditate în aer, ceea ce face ca mucozitățile să fie mai subțiri, astfel încât să puteți respira mai ușor”, a explicat ea. 

Dar, adaugă Flores, dacă aveți afecțiuni cronice este mai bine să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de a folosi acest aparat. 

Fără antibiotice 

Antibioticele acționează împotriva infecțiilor bacteriene", explică Desai. „Răceala comună este cauzată de un virus", ceea ce face din răceală o infecție virală, nu bacteriană. 

 Cu alte cuvinte, antibioticele nu sunt concepute pentru răceli. 

Evitați exercițiile fizice intense 

Potrivit lui Scuderi, ar trebui să „evitați exercițiile fizice intense" atunci când vă luptați cu o răceală.  

 Scuderi notează că, dacă vă simțiți în stare, puteți încerca o plimbare ușoară afară. Aceasta vă pot ajuta să vă simțiți mai bine, spune el, dar nu ar trebui să vă forțați dacă nu vă simțiți în stare să o faceți. 

Testele Covid și antigripale 

Simptomele Covid-19 și ale răcelii sunt asemănătoare, persoanele infectate cu aceste virusuri raportează simptome care includ strănut, tuse și oboseală. 

 Flores spune că trebuie să vă asigurați că nu confundați Covid-19 cu o răceală. 

 „Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faceți este cu siguranță să faceți un test Covid". Dacă testul este negativ, puteți să vă tratați răceala. Dacă rezultatul este pozitiv, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite