Cum puteți avea o inimă cu până la 50% mai sănătoasă, cu o gustare banală și simplă. Este recomandată de experții de la Harvard

0
Publicat:

Consumul unei anumite gustări de mai multe ori pe săptămână poate reduce riscul de diverse afecțiuni cardiovasculare, arată cercetările în domeniul nutriției. Conține nutrienti esentiali pentru sanătatea inimii, a creierului, acizi graș omega-3, antioxidanti și vitamina E.

Nucile ne pot ajuta să avem o inimă sănătoasă FOTO: Shuterstock
Nucile ne pot ajuta să avem o inimă sănătoasă FOTO: Shuterstock

Experții de la Harvard Health au subliniat că „persoanele care consumă nuci pot beneficia de un risc mai scăzut de atacuri de cord și boli de inimă, decât cei care le includ rar în dieta lor”. Nucile sunt o sursă de grăsimi sănătoase, proteine și nutrienți esențiali.

Studiile asociază, în mod constant, consumul de nuci de mai multe ori pe săptămână cu un risc redus cu 30% până la 50% de infarct miocardic, moarte cardiacă subită sau boli cardiovasculare, potrivit express.

O lucrare prezentată de experții Harvard arată că un consum frecvent de nuci „a fost asociat cu reducerea factorilor de risc cardiovascular”. Aceasta include o incidență mai scăzută a dislipidemiei, a diabetului de tip 2 și a sindromului metabolic, împreună cu o scădere a șanselor de boală coronariană.

Nucile, în special, sunt bogate în acizi grași omega-3, care pot ajuta și la prevenirea ritmurilor cardiace neregulate.

Un studiu cuprinzător care a analizat date de la peste 210. 000 de profesioniști din domeniul sănătății, timp de 32 de ani, a constatat că cei care au mâncat nuci de cinci sau mai multe ori pe săptămână aveau un risc cu 14% mai mic de boli cardiovasculare.

Studiul a relevat, de asemenea, un risc redus cu 20% de boli coronariene în rândul celor care includeau în mod regulat nuci în dieta lor, comparativ cu cei care nu o făceau.

Cercetătorii au constatat că participanții care au consumat cinci porții de 28 de grame de nuci în fiecare săptămână au înregistrat o reducere cu 17% a riscului de boli cardiovasculare.

În plus, se poate obține o reducere cu 20% a riscului de boli coronariene, o șansă cu 34% mai mică de a muri din cauza bolilor cardiovasculare și o scădere cu 31% a riscului de deces prematur din orice cauză. Aceasta în comparație cu cei care consumă mai puțin de o porție de nuci pe lună.

De ce sunt nucile atât de bune

Nucile, atunci când sunt consumate cu moderație, sunt o sursă excelentă de arginină, un aminoacid esențial pentru producerea oxidului nitric, care ajută la relaxarea vaselor de sânge îngustate și la îmbunătățirea circulației sanguine. Acestea sunt, de asemenea, încărcate cu vitamina E, acid folic, potasiu, fibre și alte substanțe nutritive benefice.

Încorporarea nucilor în dietă poate fi extrem de benefică pentru sănătatea inimii, însă trebuie combinată cu un stil de viață sănătos.

Cele mai bune metode de a reduce riscul de boli de inimă includ respectarea unei diete echilibrate, exerciții fizice regulate, moderarea consumului de alcool, renunțarea la fumat, menținerea unei greutăți sănătoase, evitarea alimentelor procesate și hidratarea.

Semne ale unei inimi nesănătoase

Durere toracică: Se poate simți ca o presiune, o strângere sau o greutate. Dacă durerea nu se oprește după câteva minute de odihnă, apelați serviciile de urgență.

Umflături în picioare, glezne sau picioare: Acesta poate fi un semn al insuficienței cardiace sau al acumulării de lichid în țesuturi.

Dificultate de respirație: Poate apărea în timp ce vă odihniți, în timpul activității sau când vă culcați.

Palpitații: Puteți simți că inima dumneavoastră bate prea repede, prea puternic sau neregulat.

Oboseală inexplicabilă: Oboseala bruscă atunci când efectuați sarcini de rutină sau urcați scările poate fi un semn de boală cardiacă.

Greață, indigestie, arsuri la stomac sau dureri de stomac: Aceste simptome pot apărea în timpul unui atac de cord, mai ales la femei.

Viață sănătoasă

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite